U Žepču otvoren sajam Dani maline i meda 2018

U organizaciji RAŽ danas 14. srpnja u 10,00 sati održani su 3. „Dani maline i meda“ Žepče 2018. godine. Na ovogodišnjem sajmu proizvode je izložilo 80 izlagača iz svih dijelova BiH.Domaćini današnjeg sajma bili su direktorica RAŽ Branka Janko, načelnik općine Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović. Među brojnim gostima koji su se odazvali današnjem sajmu jest i Bernardica Periš ispred Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH, načelnik općine Stari Jankovci Dragan Sudarević, pročelnica Dubravka Vrselja, voditelji projekata Tanja Vidović, Veronika Jukić, među dužnosnicima iz Žepča na sajmu su prisustvovali Josip Martić ministar Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Alojz Dunđer direktor ureda za implementaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva, Halil Omanović direktor Ureda za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Himzo Smajić ministar poljoprivrede ZDŽ, Andrej Kajić ministar financija ZDŽ, Nurđehan Šahinović ministar za rad socijalnu politiku i izbjeglice ZDŽ, zatim predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH, kao i predstavnici UNDP-a.

Opširnije...

Roditelji Ivana Rakitića otac Luka i majka Kata posjetili Radio Žepče

Kao što ste mogli pročitati na portalu http://www.radiozepce.com i našem Facebook profilu u povodu održavanja noćnog  malonogometnog turnira  „Ivan Rakitiću“ u  Ponijevu,  tijekom ovoga tjedna za vjerne slušatelje dijelimo nogometne lopte s potpisom Ivana Rakitića, žepčaka  koji je reprezentaciju Hrvatske odveo do polufinala u Rusiji.

Opširnije...

U Žepču upriličen naučni skup pod nazivom „Znanje i inovacije za konkurentnost bh. poljoprivrede“

Danas u dvorani Općinskog vijeća Žepče upriličen stručni skup održiva poljoprivreda i ruralni razvoj pod nazivom „Znanje i inovacije za konkurentnost bh. poljoprivrede“.

Stručni skup se održava u sklopu manifestacije „Dana maline i meda“ koji se ove godine organiziraju po treći puta u općini Žepče, od strane Razvojne agencije Žepče – RAŽ uz pokroviteljstvo Općinskog načelnika Mate Zovko. Organizaciju „Dana maline i meda“ Žepče 2018. godine podržalo je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Zeničko-dobojskog kantona.

Opširnije...

Zabranjeno pušenje zatvorilo „Žepačko ljeto 2018.“

U petak 6.7.2018. godine u sklopu manifestacije „Žepačko ljeto 2018.“ održan je 18. Međunarodni rock festival uz koncert legendarne sarajevske rock grupe Zabranjeno pušenje. Koncert je započeo u 20,00 sati na žepačkoj tržnici a kao predgrupe sarajevskom bandu nastupili su „The Left Overs“ iz Žepča i „Lazy band“ iz Zavidovića.

Opširnije...

Radio Žepče: Stjepan Šumić i Janja Antolović osvojili loptu s potpisom Ivana Rakitića

Da su male stvari sastavni dio našeg života u proteklim danima i sami smo se uvjerili, a posebice kada u našim životima male stvari postaju velike,kako nas odraslih tako i naših najmlađih.
Djeca uživaju u igri i ona je zasigurno sastavni dio svakog odrastanja, a da bi igra bila zabavnija tu su omiljene igračke koje nas čine sretnim. U današnjem vremenu kada se izmišljaju novotarije koje bi zaokupile pozornost naših najmlađih, naša priča pokazuje da je za sreću potrebno samo malo, jedna nogometna lopta.

Opširnije...

Žepče: Promovirana knjiga Arifa Odobašića

Nesvakidašnja promocija romana „Autarijati“, autora Arifa Odobašića,  upriličena je 05. jula 2018. godine u sali JU „Dom kulture“ Žepče. JU „Opća biblioteka“ Žepče, na čelu sa direktoricom Sabinom Maličbegović, kao mjesto svih književnih početaka, rasta i sazrijevanja autora bila je glavni organizator promocije. Ovo je druga knjiga mladog autora, ovaj put u formi romana, dok je prva bila zbirka pjesama „Raskorak“.

 

Opširnije...

Žepčaci i ove godine dostojanstveno obilježili „Dan sjećanja na Srebrenicu“

U prisustvu mnogobrojnih Žepčanki i Žepčaka, Udruženje „Spektar“ Žepče, u saradnji sa Medžlisom islamske zajednice Žepče, po treći put je upriličilo performans u povodu Dana sjećanja na Srebrenicu.

Program obilježavanja Dana sjećanja počeo je klanjanjem podne-namaza u Ferhat-pašinoj džamiji, nakon čega je tiha povorka krenula ka šehidskom mezarju u Gornjoj mahali gdje su proučene kratke sure i dova kojom su predane 8372 sure Ja-sin, a koju su u proteklim danima učile aktivistice Odjela za brak i porodicu, Mreža mladih i polaznici Kursa islama Medžlisa islamske zajednice Žepče.

Opširnije...

U organizaciji MIZ Žepče polaznici Kursa islama posjetili njemački grad Tuttlingen

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Žepče upriličena je još jedna ekskurzija za polaznike Kursa islama. Istaknuti učenici srednjih škola, polaznici Kursa islama, do sada su obišli Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju, Austriju, Švicarsku, Tursku, a ovog puta destinacija je bila Njemačka.

Opširnije...

Stranica 1 od 159