Potres jačine 4,1 stupanj Richtera izazvao uznemirenost stanovnika Zenice- Potres se osjetio i u Žepču

Potres koji je Europski mediteranski seizmički centar registrirao oko 22: 06 sati na području Zenice, jačine 4,1 stupanj po Richteru i s epicentrom u naselju Lokvine kod Zenice te na dubini oko 10 kilometara nije uzrokovao veće materijalne štete, izjavio je sinoć direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojske županije Džavid Aličić.

Opširnije...

Savjeti za zdravo i sigurno ljeto

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dao je nekoliko korisnih informacija o potrebi osobne i zaštite namirnica koje konzumiramo, a koje se trebaju primjenjivati tijekom ljeta.

Bez obzira na kratkoročne vremenske prognoze i vremenske prilike i neprilike u određenim dijelovima BiH, ljeto je kalendarski stupilo na scenu poodavno, pa je neophodno znati, a ako ste znali, podsjetiti se na neke od važnih činjenica kad je u pitanju zaštita na visokim temperaturama, posebno mlađih i starijih osoba.

Opširnije...

Zavidovići: „Ljeto u gradu“

Kulturno zabavna manifestacija pod nazivom „Ljeto u gradu“ i ove godine tradicionalno će se održati u Zavidovićima. Iz Centra za kulturu općine Zavidovići poručuju kako program traje 8 dana, a pozivaju sve zainteresirane da budu dio i ovogodišnje manifestacije.

Opširnije...

Novo lice u INZ-ovoj kampanji: Glumica Marija Omaljev u kampanji besplatne mamografije ZDŽ

Izaberite život, pobijedite strah – obavite besplatan mamografski pregled u zdravstvenim ustanovama ZDŽ, slogan je kojim Institut za zdravlje i sigurnost hrane, u suradnji s partnerima, Zavodom zdravstvenog osiguranja i Ministarstvom zdravstva, te zdravstvenim ustanovama u Zeničko-dobojskoj županiji provodi od kraja srpnja akciju besplatnog pregleda dojke mamografskim pregledom, za sve stanovnice ZDŽ starije od 50 godina.

Opširnije...

Mjere Vlade Zeničko dobojske županije osigurat će poticaj za dodatnih 1.000 malinara

Vlada Zeničko-dobojske županije u ponedjeljak, 6. kolovoza prezentirala je ispred hladnjače sarajevskog "Natural fooda“ u mjestu Mjestova Ravan u Željeznom Polju, gdje se nalaze i najznačajniji zasadi maline i kupine u ovoj županiji, posljednje mjere kojima želi očuvati proizvodnju malina.

Opširnije...

SFF: Otvoren 24. Sarajevo film festival

24. Sarajevo Film Festival otvara se danas 10. kolovoza nizom svečanih događaja koji će u noći otvaranja okupiti brojne goste, publiku i prijatelje Sarajevo Film Festivala. Svečanu ceremoniju otvaranja sada već tradicionalno u Narodnom Pozorištu Sarajevo, vodit će glumac Alban Ukaj.

Opširnije...

Stranica 1 od 36