Srijeda, Svibanj 23, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

ZDK: Najavljena preventivna sistemska deratizacija

Proljetna faza preventivne sustavne deratizacije prema naredbi Kantonalnog ministarstva zdravstva na području ZDK i utvrđenom rasporedu provođenja počinje 10.5.2017. godine a organizirat i provodit će je Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Cilj ove akcije je smanjenje broja glodara na biološki podnošljiv nivo za održavanje povoljne epidemiološke situacije na području Kantona. Ova akcija se provodi postavljanjem trovne mase na javne površine, obale rijeka, u kanalizacijske šahte, zajedničke prostorije stambenih zgrada, deponije čvrstih otpadaka, ugostiteljske, trgovačke, skladištne i privredne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove, vjerske i druge javne objekte.

Deratizacija se provodi suvremenim i efikasnim sredstvima za uništavanje glodara, a postavljeni mamci u kutijama označeni su sa oznakom OTROV te se apelira na građane da otrove ne diraju i ne pomjeraju s postavljenih lokacija.

Poziva ju se svi subjekti na suradnju pri izvođenju preventivne akcije, kako bi bila provedena što kvalitetnije te kako bi postigli očekivani efekt i povoljnu epidemiološku situaciju na našem Kantonu i time zaštitili zdravlje stanovništva.

Prema rasporedu, provođenje proljetne faze obvezne preventivne sustavne deratizacije u općini Žepče bit će od 12.6. do 15.6.2017. godine. Iz Instituta napominju da se odobrava manje odstupanje od navedenih termina, ukoliko okolnosti budu nalagale.