Srijeda, Kolovoz 15, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Vlada Kantona isplatila je 290.400,00 KM po Programu upošljavanja braniteljske populacije

Ministarstvo za braniteljska pitanja Zeničko-dobojskog kantona dana 08.09.2017.godine izvršilo je isplatu sredstava odobrenih Programom poticaja upošljavanja.

Sredstva u iznosu od 290.400,00 KM uplaćena su na račune općina Zeničko-dobojskog kantona. Prema navedenom Programu općinske službe su dužne mjesečno, po dostavljanju dokaza o isplati plaća uposlenima, poslodavcima isplaćivati ovaj poticaj.

Ukupno je uposleno je 47 pripadnika braniteljske populacije za period od najmanje 24 mjeseca.

Posebno naglašavamo kako su pripadnici braniteljske populacije samostalno tražili poslodavce, te pokazali kako je ova populacija sposobna i dalje proaktivno djelovati i boriti se i za vlastitu egzistenciju.

Program samozapošljavanja Ministarstva u završnoj je fazi, te se potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava po istome očekuje u narednih desetak dana.

Uspješna realizacija oba Programa zapošljavanja, kao i veliki odaziv na iste, potaknuo je Ministarstvo na iznalaženje dodatnih sredstava, te je planirano raspisivanje novog javnog poziva po Programu upošljavanja u pravnim osobama u toku rujna 2017.godinu, kaže se u priopćenju Ministarstva za braniteljska pitanja.