Ponedjeljak, Prosinac 17, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

U ZDK-u policijski pretresi na 26 lokacija u nastavku akcije 'Mreža I'

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pripadnici mješovitih timova policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona od ranih jutarnjih sati nastavili su s realizacijom operativne akcije kodnog naziva "Mreža I", koja se trenutno provodi na području tri grada u ovom kantonu.
Policijski timovi započeli su istovremeno i pretrese na dvadeset tri lokacije na području Grada Zenica, dvije lokacije u Maglaju i jednoj lokaciji u Zavidovićima.


-Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu poduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na lišenje slobode i procesuiranje osoba koje su djelovale organizirano i koje se sumnjiče za vršenje krivična djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga i nedozvoljenim posjedovanjem oružja i municije. Točnije radi se o dvadeset jednoj osobi čije su krivičnopravne radnje zadokumentovane naznačenim aktivnostima i koje su meta akcije - saopćeno je iz policije.

Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak policijskih akcija kodnih naziva "Mreža" i "Mreža I", koje je provodila Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a pod nadzorom i u suradnji s Kantonalnim tužilaštvom ZDK, u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je lišen slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela.