Utorak, Prosinac 11, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

U ZDK postignut dogovor sa sindikatom zaposlenih u zdravstvu

Pregovarački tim Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koji je predvodio ministar zdravstva Dragoljub Brenjo, i predstavnici Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu u ZDK-u postigli su zajednički dogovor o svim bitnim elementima kolektivnog ugovora između ovog sindikata i kantonalne vlade.

U četvrtak, 21. prosinca bit će upriličeno potpisivanje Sporazuma o usuglašavanju teksta kolektivnog ugovora između Vlade ZDK-a i Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu u ZDK, saopćeno je nakon današnjeg dogovora.

Kantonalni premijer Miralem Galijašević izrazio je zadovoljstvo što je postignut sporazum s Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu u ZDK, nakon što je već potpisan kolektivni ugovor sa Samostalnim strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije.

Na ovaj način Vlada ZDK-a je ispunila obećanje da će u mandatnom periodu poboljšati socijalni i ekonomski status zaposlenih u zdravstvu na području ovog kantona, kao i uvjete rada svih zaposlenih.