Nedjelja, Veljača 17, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Uskoro izgradnja kružnog toka kod mosta Krivaja u Zavidovićima

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U Općini Zavidovići, dana 03.07.2018. godine, potpisan je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici puteva prema Olovu, Maglaju i Žepču kod mosta Krivaja. Ugovor su potpisali direktor Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona Refik Zeković i Salko Hajdić, direktor poduzeća "Hajdić" Maglaj, u prisustvu premijera ZDK Miralema Galijaševića, ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Fahrudina Brkića i načelnika Općine Zavidovići Hašima Mujanovića. Vrijednost ugovora je 262.000 KM, a rok za izvođenje radova 60 dana.


Izgradnja kružnog toga trebala bi riješiti problem čestih prometnih gužvi na ovoj raskrsnici.
"Kružni tokovi su se zaista pokazali kao objekti koji ubrzavaju promet, a to smo vidjeli u gradu Zenica, tako da ćemo nastaviti graditi kružne tokove gdje god je to moguće", kazao je ministar Brkić.


Programom utroška namjenskih sredstava za ceste Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša za 2018. godinu planirani su projekti izgradnje cestovne infrastrukture u iznosu od 13 milijuna KM.

Najveći je projekt izgradnje mosta preko rijeke Usore u Tešnju vrijedan 1,4 milijuna KM, od čega je Vlada ZDK izdvojila 1,2 milijuna a Općina Tešanj preostalih 200.000 KM, navodi se u priopćenju Press službe ZDK.