Nedjelja, Travanj 21, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Pozitivna priča iz susjedne općine: Završeno asfaltiranje puta Maglaj-Teslić preko Hatkinih njiva

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Novi put za bolji život povratnika: Završeno asfaltiranje puta Maglaj-Teslić preko Hatkinih njiva – Asfaltiranjem posljednje dionice na međuentitetskoj granici, završena je izgradnja putne komunikacije Novi Šeher – Hatkine njive – Kamenica.

Ovaj putni pravac povezao je naseljena mjesta Novi Šeher, Čobe, Kopice, Domislica, Strupina i Mladoševica u Zeničko-dobojskom kantonu s Kamenicom i Komušinom te lječilištem Banja Vrućica u općini Teslić, a razdaljinu između Maglaja i Teslića, u odnosu na putnu komunikaciju preko Doboja, skratila za 40 kilometara.

“Put preko Hatkinih njiva u ratu je značio spas i bio je jedina veza između Maglaja i Tešnja. Ovo je povratnički kraj i novi asfaltni put će umnogome olakšati život povratnika u rubna područja Maglaja i Teslića. Kroz nove infrastrukturne projekte u narednom periodu nastojat ćemo da stvorimo uvjete za ugodniji život na ovom području”, kazao je nakon obilaska putnog pravca premijer ZDK Miralem Galijašević.

Također, novi put će biti najkraća veza između Teslića i budućeg autoputa na Koridoru 5C, tako da je realno očekivati i uspostavu redovnih autobuskih linija. Aktivnosti na izgradnji putnog pravca intenzivirane su 2015. godine, tako da je u posljednje tri godine izdvojeno više od 320.000 KM. Od tog iznosa Vlada Zeničko-dobojskog kantona osigurala je 75.000 KM, a ostatak Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS i Općina Teslić.

 

Izvor: maglajinfo.com