Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Vlada ZDK: Upriličen prijem za zlatne karatiste sa SP u Njemačkoj

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

U Vladi Zeničko-dobojskog kantona upriličen je prijem za trenera i članove Karate kluba "Gard" Zenica, koji je ostvario sjajan rezultat na Svjetskom prvenstvu u okviru Svjetske Fudokan federacije održanom od 1. do 3. studenoga u Stuttgartu u Njemačkoj. Natjecatelji "Garda" okitili su se sa čak devet od ukupno 18 medalja koliko je osvojila reprezentacija Bosne i Hercegovine u konkurenciji oko 2.500 natjecatelja iz 40 zemalja.

Nirhad Mašić iz Begovog Hana odbranio je prošlogodišnje svjetsko zlato iz Rumunjske i u ukupnom poretku u reprezentaciji osvojio dvije zlatne medalje, dok se Naim Mandžuka iz Begovog Hana okitio zlatom ekipno u kategoriji U-21 mlađi seniori i bronzom u istoj kategoriji pojedinačno. Medalje su još osvojili natjecatelji ovog kluba Zeid Muratović, Meris Mahmić, Harun Orlić, Davud Bašić i Hamza Grahić.

Uputivši čestitke karatašima i treneru Adisu Orliću, premijer Mirza Ganić je rekao kako su ovakvi prijemi način da se mladima pošalje poruka da se trude, rade i stvaraju, a vlada će naći načina da podrži sport i uspješne pojedince.

"Vaš rezultat je tim veći ako se zna u kakvoj konkurenciji ste osvojili medalje. Veliki je uspjeh biti najbolji u svojoj zemlji, a posebice na međunarodnom nivou. Hvala vam što ste u najboljem svjetlu predstavili vaš kanton i domovinu BiH", kazao je premijer Ganić.

Trener i članovi KK "Gard" zahvalili su se institucijama Zeničko-dobojskog kantona na podršci radu ovog kluba, a posebno za odobrena financijska sredstva za pokriće troškova odlaska na SP u Njemačkoj.

Od klubova iz Zeničko-dobojskog kantona uspješan nastup imali su i članovi KK "Visoko", a medalje su osvojili Ejman Dišalari, Mirza Kaplan i Naidin Mlivić.

Prijemu su prisustvovali predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić, koji su potvrdili opredjeljenje institucija Zeničko-dobojskog kantona da nastave podržavati sport i uspješne sportaše, posebice osvajače medalja i odličja na međunarodnim natjecanjima.

Tokom prijema je najavljeno da će Vlada odobriti novčane nagrade svim natjecateljima iz Zeničko-dobojskog kantona koji su osvojili medalje.