Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Vlada ZDK odobrila subvenciju dijela plaće za ožujak za dodatna 184 radnika

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je petu u nizu odluka o odobravanju subvencije dijela plaće za ožujak privrednim subjektima kojima je zabranjen rad naredbama Federalnog stožera civilne zaštite.

Ovom odlukom obuhvaćena su 184 radnika zaposlena u 15 pravnih i 113 fizičkih osoba, kojima su odobrena sredstva u iznosu 37.352 KM, a ukupan broj radnika u ovom kantonu kojima je do sada odobrena subvencija povećan je na 1.343.

Ministar za gospodarstvo Zlatko Jelić rekao je da su Ministarstvu financija dostavljeni nalozi za isplatu subvencije subjektima koji su obuhvaćeni dvjema ranije donesenim odlukama, tako da će sredstva biti isplaćena ovoga tjedna.

- Obrađeno je 1.100 od ukupno 2.000 prijava za mjesec ožujak i taj posao privodimo kraju. Obradi aplikacija za mjesec travanj ćemo pristupiti nakon zatvaranja javnog poziva - rekao je Jelić, navodeći da je do sada zaprimljeno 300 prijava za travanj te da je javni poziv otvoren do 6. lipnja.

Subvencija polovine minimalne plaće za ožujak te punog iznosa minimalne plaće za travanj je interventna mjera Vlade ZDK za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa u gospodarstvu. Pravo na subvenciju imaju poslovni subjekti koji nisu otpuštali radnike u periodu od 29. veljače do 31. ožujka, te koji su izmirili dospjele obaveze po osnovu poreza i doprinosa do 29. veljače, saopćeno je iz Press-službe ZDK.