Završetak radova u glavnoj cijevi na tunelu Vranduk II očekuje se za deset dana -  kazali su Feni u JP Ceste Federacije BiH.

Trenutno su u toku radovi na ugradnji opreme za upravljanje tunelom. U servisnoj cijevi su urađeni iskopi, a preostali su radovi na ugradnji hidroizolacije, sekundarne obloge, instalacija i donjeg stroja.

Izvođač radova je JV (joint venture) Hering d.d. Široki Brijeg i BBM d.o.o. Sarajevo. Vrijednost radova na projektu koji uključuje obnovu ovog tunela i dva mosta je 16.769.997,23 KM s PDV-om. Radovi se financiraju iz kreditnih sredstava Svjetske banke (IBRD) i Europske investicijske banke (EIB).

 Iz JP Ceste FBiH podsjećaju da su radovi na sanaciji tunela Vranduk II počeli u rujnu 2018. godine, te da se izvode u skladu s odobrenjem za građenje koje je izdalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Planom upravljanja okolišem i društvenim aspektima za Projekt rehabilitacije tunela Vranduk II i rekonstrukcije mostova Bosna IV i V.

- Rok za završetak radova na rehabilitaciji tunela Vranduk II i rekonstrukciji mostova Bosna IV i V je bio do kraja ožujka ove godine i taj rok je produžen do 4. rujna ove godine. U toku  ožujka  izvođač radova je imao problema s dopremom materijala i opreme na gradilište iz inozemstva i to za radove koji su po dinamici trebali biti izvedeni prije završnog sloja asfalta. Na kompletnu dinamiku izvođenja je dodatno utjecala i situacija sa zatvaranjem granica uslijed pandemije COVID-19 – kazali su u JP Ceste FBiH.

fena