PROMO: YimoR Domaljevac- Mega Diskont

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

YimoR DOMALJEVAC je jedna od prvih privatnih veletrgovinskih firmi na području BIH, osnovana  1989 g. Prvobitne aktivnosti su vezane za veleprodaju s nekoliko malih trgovina što je ustvari preteča današnjim aktivnostima unutar kompanije.


Prva prodavnica YimoR otvorena je 03.05 1989.god. Misija i vizija koja je postavljena tada vrlo brzo je urodila plodom te je daljnji razvoj išao munjevitom brzinom. Imperativ je bio na razvoju regije u kojoj kompanija djeluje, međutim kada je taj cilj  dostignut ambicije su se povećale.


Razvoj veleprodaje neminovno je pratio i razvoj maloprodajne mreže te YIMOR trenutno ima 441 zaposlenih, 40 maloprodajnih objekata i veleprodaju sa  24  komercijaliste i voditelja prodaje na terenu.


MEGA Diskont je relativno nova ideja u okviru kompanije te se pokazala kao veoma uspješan projekt. Prvi MEGA Diskont objekt je otvoren u decembru 2015 godine., prepoznat je i odlično je prihvaćen od strane kupaca.


Logičan slijed događaja je otvaranje novih MEGA Diskont maloprodajnih objekata te je za  2021.godini najavljeno otvorenje  5 novih objekata i tome nije kraj.
Maloprodajni asortiman čini roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd.


U ponudi se nalazi preko 600 brendova s oko 4000 artikala koju čine mnogobrojni brendovi iz BiH kao i poznatih brendova iz inostranstva, od kojih je YimoR za većinu njih direktni uvoznik.


Posebno se ističu CLASSY proizvodi koji se nalazi u YimoR vlasništvu a u potpunosti odgovaraju sloganu KVALITETA IMA NAJNIŽU CIJENU, jer se radi o veoma kvalitetnim proizvodima po izuzetno pristupačnoj cijeni.


YimoR/MEGA Diskont je svoju poslovnu strategiju bazirao na konceptu TRAJNO NISKA CIJENA čiji je glavni cilj briga o svojim kupcima da tijekom čitave godine kupuju svoje omiljene proizvode po najnižoj cijeni na tržištu.


Pandemija COVID 19 koja predstavlja veliki poslovni izazov s kojom su se suočile sve kompanije nije ugrozila YimoR i MEGA Diskont niti s aspekta snadbijevanja kupaca niti s aspekta zdravlja i radnih mjesta samih uposlenih a uz to zadržano je i optimalno poslovanje.


Otvaranje novih radnih mjesta, daljnje širenje maloprodajne kao i širenje veleprodajne mreže na cijelu teritoriju BiH je cilj koji se korak po korak ispunjava.
Vrijednosti unutar kompanije koje su utemeljene prije 32 godine vrijede i danas što je dokaz da kompanija koja se čvrsto drži svojih načela može biti uspješna i nakon toliko godina.

Aukcijska prodaja poslovnog prostora Nove trgovine u Begov Hanu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Agencija za privatizaciju Zeničko – dobojskog kantona obavještava javnost da je danas, 26.01. 2021. godine (utorak) u dnevnom listu „Oslobođenje“ Sarajevo objavljen Javni poziv broj 68 za učešće na aukcijskoj prodaji/ prodaji putem javne dražbe/ u maloj privatizaciji.

 

Predmet prodaje je poslovni prostor Begov Han, koji se nalazi u Begov Hanu, općina Žepče, u vlasništvu T. P. „Nova trgovina“ d.d. Žepče.

 

Svim zainteresiranim i potencijalnim kupcima tekst Javnog poziva bit će dostupan i na web stranici Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH: (www.apf.gov.ba)

Privredno društvo „JASMIN M“ d.o.o. Žepče raspisuje oglas za prijem u radni odnos

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Privredno društvo „JASMIN M“ d.o.o. Žepče raspisuje oglas za prijem u radni odnos na određeno vrijeme na radno mjesto:

 

  1. KOMERCIJALISTA ZA ŠUMSKU MEHANIZACIJU I DIJELOVE I OPREMU ZA ŠUMARSTVO ZA RAD U TRGOVINI I NA TERENU – 1 (jedan) izvršilac – sa ili bez radnog iskustva

 

MJESTO RADA:

 

Mjesto rada je sjedište firme u Ljeskovica bb, Žepče. Spremnost na terenski rad. POTREBNE KVALIFIKACIJE:

-    SSS

-    Vozačka dozvola „B“ kategorije

 

RADNI STATUS:

 

-     Određeno vrijeme s mogućnošću produžetka i zaključivanja ugovora o radu na neodređeno vrijeme,

-    Početna primanja po dogovoru. PRIJAVA NA OGLAS:

-    Prijave na oglas mogu se izvršiti u sjedištu firme „JASMIN M“ d.o.o. Žepče

Ljeskovica bb putem prijavnog obrasca, svakim radnim danom u period od

08:00h do 15:30h , slanjem lične prijave i životopisa (CV-a) na e-mail adresu:

jThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

-     Kandidati koji uđu u uži izbor biti će pozvani na usmeni intervju nakon čega će se izvršiti izbor kandidata sa kojim će se zaključiti ugovor o radu.

 

 

 

TRAJANJE OGLASA:

 

-    Oglas ostaje otvoren do popune radnih mjesta.

 

Promo: LETEĆI INTERNET

User Rating: 1 / 5

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

HT ERONET od danas u ponudi ima nove tarife za mobilni Internet, a nudi ih pod jedinstvenim nazivom leteći internet. Naziv je to koji najbolje i najkraće opisuje ovu uslugu; mobilni Internet koji ide tamo gdje idete i vi, bez žica i montiranja! Odabrani ruter iz ponude ubacite u torbu, ruksak ili džep i uživajte u kvalitetnom i brzom internetu na putu, vikendici ili mjestu gdje obavljate posao, a niste zadovoljni kvalitetom postojećeg wi-fija.

Tarifni model L+ nudi 60 GB, a model XL+ čak 120 GB uključenog interneta mjesečno.

Nove tarife aktiviraju se kao zasebne podatkovne tarife i nije ih moguće aktivirati kao dodatak govornim tarifama. Više informacija na www.hteronet.ba

DPD „KRIVAJA-ŽEPČE“ d.o.o u stečaju Žepče, raspisuje Oglas o prodaji imovine

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Na osnovu člana 101. i 102.  Zakona o stečajnom postupku (Sl. Novine F BiHbroj 29/03, 32/04 i 42/06),Odluke skupštine povjerilaca od 08.04.2014. godine  i Odluke Odbora povjerilaca od 15.08.2020. godine. Stečajni upravnik DPD „KRIVAJA-ŽEPČE“  d.o.o  u stečaju  Žepče, raspisuje

OGLAS
O PRODAJI  IMOVINE

A.    Predmet oglasa je prodaja imovine usmenim  javnim nadmetanjem:

I  NEKRETNINE U ŽEPČU, ulica Prva bb, što uključuje sljedeću imovinu:
1.    Zemljište s izgrađenim objektima -Parcela br.5- proizvodna hala, nekretnina ukupne površine 7.280 m2 , broj parcela s.p.ŽEPČE-GRAD.br.: 232/8 , 234/19, 235/3  i 237/1 ,  upisane u Posjedovnom listu broj 235,
Jedna patina suvlasništva na parceli 2- Interni put, ukupne površine 1.534,00 m2, broj parcela  s.p.ŽEPČE-GRAD.br:237/3,238/3, 238/4 i 238/5, upisane u Posjedovnom listu broj 235,

Početna prodajna cijena:                          670.000,00 KM ,depozit 33.500 KM,

2.    Zemljište sa izgrađenim objektima- Parcela br.6- tečnih goriva5, nekretnina ukupne površine 5.662 m2 , broj parcela s.p.ŽEPČE-GRAD.br.: 237/2  i 238/10 ,  upisane u Posjedovnom listu broj 235,
Jedna patina suvlasništva na parceli 2- Interni put, ukupne površine 1.534,00 m2, bro parcela  s.p.ŽEPČE-GRAD.br:237/3,238/3, 238/4 i 238/5, upisane u Posjedovnom listu broj 235,

Početna prodajna cijena:                          190.000,00 KM ,depozit  9.500 KM,

3.    Zemljište s izgrađenim stambeno-poslovnim objektom, - Parcela br.7-kuća 1, nekretnina ukupne površine 914 m2 , broj parcela s.p.ŽEPČE-GRAD.br.: 233/1  i 235/1 ,  upisane u Posjedovnom listu broj  235,

Početna prodajna cijena:                          40.000,00 KM ,deposit 2.000 KM,

4.    Zemljište s izgrađenim stambeno-poslovnim objektom, Parcela 8.- kuća 2, nekretnina ukupne površine  728 m2 , broj parcela s.p.ŽEPČE-GRAD.br.: 233/2, 234/8  i 235/4 ,   upisane u Posjedovnom listu broj 235,

Početna prodajna cijena:                         38.000,00 KM ,deposit 1.900 KM,

Prodajna cijena kuća 1 i 2 iznosi  72.000 KM, ako se kupuju zajedno.


Cijena I način prodaje:
1.    Početna prodajna cijena je utvrđena na osnovu Odluke Skupštine i Odbora povjerilaca.
2.    Prodaja imovine izvršit će se usmenim javnim nadmetanjem
3.    Nekretnine se prodaju  bez upisanih tereta.

   C.     Uvjeti, termin I način prodaje
1.    Pravo učešća na Oglasu o prodaji imovine, imaju sva pravna i fizička lica, koja neposredno prije održavanja javnog nadmetanja dostave: prijavu u zatvorenoj kuverti s ponudom o kupovini predmeta prodaje i naznačenom cijenom, punim nazivom, adresom i brojem  telefona podnosioca  prijave i dokaz o plaćenom detozitu.
2.    Prodaja imovine javnim nadmetanjem će se  održati dana 28.09.2020. godine (ponedjeljak) u 10  sati u Poslovnoj zgradi firme.
3.    Uslovi prodaje su:
-nekretnine firme su u posjedu I vlasništvu , ali se prodaju  u stanju upisanom u Katastru na PL 235 kod Službe za graditeljstvo I prostorno uređenje Općine Žepče, a nei u zemljišno knjizi Zemljišno knjižnog ureda Općinskog suda Žepče. Kupac kupuje imovinu firme u postojećem pravnom stanju,te postupak uspostave zemljišne knjige može pokrenuti o svom trošku nakon kupovine.
 -ponuđena početna cijena iz ponude u zatvorenoj kuverti ne može biti manja od iste navedene pod točkom A. ovog Oglasa,
 -najveća ponuđena cijena iz zatvorene ponude, predstavlja početnu cijenu za usmeno javno nadmetanje ponuđača za predmet prodaje,
 -na javnom nadmetanju mogu sudjelovati kupci koji, na ime garancije (depozita), uplate novčana sredstava u iznosu od 5% od početne cijene na transakcioni račun DPD „KRIVAJA-ŽEPČE“  d.o.o  u stečaju  Žepče broj:  134-090-00003721-72, kod ASA BANKE dd Zenicaili u blagajnu , sa naznakom: osiguranje za učešće na javnom nadmetanju, uz navođenje predmeta kupovine,
-sve poreze I troškove vezane za ovu kupoprodaju snosi kupac,
 -prodaja se vrši po načelu «viđeno-kupljeno», bez naknadnih prigovora, žalbi, vezano za predmet prodaje,
   -ako najpovoljniji ponuđač ne uplati ukupnu kupoprodajnu cijenu u roku od 30 dana od dana prodaje smatra se da je odustao od kupnje, te gubi pravo na povrat garancije (depozita), a stečajni upravnik proglašava kupcem sljedećeg najpovoljnijeg ponuđača.
5.    Imovina koja je predmet prodaje, može se razgledati svakog radnog dana u krugu tvornice, a sve
       
Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 061/796-196.


                                                                                                                                                                                Stečajni upravnik
                                                                                                                                                                             Škapur Azra, dipl.oec.

Page 1 of 15