Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

JP Komunalno Žepče: Obavijest za korisnike vodovoda u stambenim zgradama

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Obavještavamo sve korisnike gradskog vodovoda koji žive u stambenim zgradama a potrošnja vede se vrši putem zajedničkog vodomjera,

da će od 01.04.2021. god. prilikom obračuna potrošnje vode biti fakturirana ukupno izmjerena potrošnja vode.

Naime, do sada je bila praksa da u stambenim zgradama koje su imale potrošnju vode iznad uobičajenih vrijednosti (iznad 5 m3 po članu domaćinstva mjesečno), ne fakturiramo ukupno izmjerenu količinu vode nego maksimalno 5 m3/članu domaćinstva/mjesečno (t.z.v. "Paušal").

S obzirom na to da ima stambenih zgrada s izuzetno velikom potrošnjom (pretpostavljamo zbog kvarova) i u kojima je do sada fakturirano samo 40% utrošene vode, takvo stanje je neodrživo.

Zbog toga smo u više navrata pozivali korisnike u stambenim zgradama da saniraju kvarove na vodovodnoj mreži i uređajima u svojim zgradama, jer su vlasnici stanova odgovorni za održavanje vodovodnih instalacija iza vodomjera. Praćenjem potrošnje smo utvrdili da je vrlo malo Kućnih Savjeta postupilo po našim pozivima te da u 19 od ukupno 35 ulaza i dalje imamo povećanu potrošnju vode.

Dana 01.02.2021. god. smo na svim ulazima u stambenim zgradama postavili obavijesti u kojima stanare obavještavamo da će od 01.04.2021. god. prilikom obračuna potrošnje vode biti fakturirana ukupno izmjerena potrošnja vode. Ista obavijest će biti dostavljena i svakom potrošaču pojedinačno uz račune za prvi kvartal 2021. god.

Još jedanput pozivamo korisnike u stambenim zgradama sa zajedničkim mjerenjem potrošnje vode da saniraju kvarove na vodovodnim instalacijama i uređajima u svojim zgradama kako ne bi 01.07.2021. god. dobili značajno veće račune (za neke korisnike i dvostruko veće račune) za vodne usluge, kaže se u obavijesti iz JP Komunalno Žepče.