Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, u cilju zaštite zdravlja osiguranih lica i izbjegavanja gužvi, u skladu s preporukama Kriznog stožera, te imajući u vidu složenu epidemiološku situaciju obustavlja redovnu ovjeru zdravstvenih legitimacija počev od 16.03.2021. godine do daljnjeg. Ugovorne zdravstvene ustanove dužne su primiti osigurana lica i pružiti im zdravstvene usluge iz ugovornog odnosa sa Zavodom bez obzira na ovjeru.

Šalteri Zavoda će raditi s osiguranim licima samo u dijelu koje se tiče ovjere ortopedskih pomagala, evidentiranja premija zdravstvenog osiguranja (markica) i izdavanja bolesničkih listova. Osigurana lica koja navedenim povodom ulaze u prostorije Zavoda dužna su da se pridržavaju sanitarno-epidemioloških mjera.

Stranke koje komuniciraju sa Zavodom, u skladu s preventivnim mjerama koje su na snazi, potrebno je da komunikaciju obavljaju isključivo putem telefona, elektronskim putem (e-mail), te da sve podneske šalju putem pošte.


U zavisnosti od epidemiološke situacije, u narednom periodu, bit ćete obaviješteni o nastavku redovne ovjere zdravstvenih legitimacija.
zzo zdk