Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Obavještenje o otežanom odvijanju prometa zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji lokalnog puta Maglaj-Liješnica-Fojnica-Gornji Bradići-Globarica-Dolina-Zavidovići

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 


Iz Općine Maglaj su nam uputili obavijest  o otežanom odvijanju prometa zbog izvođenja radova koji počinju u utorak, 10 kolovoza 2021. godine. Obavijest prenosimo u cijelosti.


Obavještavamo vas da će dana 10. kolovoza  2021.godine (utorak) otpočeti radovi na:


-rekonstrukciji i sanaciji lokalnog puta Maglaj-Liješnica-Fojnica-Gornji Bradići-Globarica-Dolina-Zavidovići i to dio od Liješnice-nastavak radova u dužini od 320 m;


-rekonstrukciji i sanaciji lokalnog puta Orsopovac-Gornji Ulišnjak i to nastavak radova u dužini od 480 m;

 

Predviđeni period trajanja radova je 45 dana.

 


U periodu izvođenja radova lokalna cesta Maglaj-Liješnica-Fojnica-Gornji Bradići-Globarica-Dolina-Zavidovići, kao i lokalnim putem Orsopovac-Gornji Ulišnjak bit će otežan promet i po potrebi povremeno zatvoren za promet u periodu od 7,00 do 17,00 sati svaki dan osim nedjelje.


Na raskrsnicama u Maglaju i Zavidovićima bit će uredno postavljena prometna  signalizacija za otežano odvijanje prometa i eventualno usmjeravanje prometa drugim pravcima.


Molimo građane, vozače motornih vozila, vozače dostavnih vozila i sve koji se kreću lokalnim putem Maglaj-Liješnica-Fojnica-Gornji Bradići-Globarica-Dolina-Zavidovići, kao i lokalnim putem Orsopovac-Gornji Ulišnjak da imaju strpljenja i poštuju upute koje će biti date od uposlenika Izvođača radova "Hajdić" d.o.o. Maglaj i PS Maglaj. Također, molimo da imaju razumijevanja za otežano odvijanje prometa i po potrebi novi režim prometa dok traju radovi na rekonstrukciji i sanaciji dijelova naprijed navedenih lokalnih cesta, kaže se u obavijesti koju smo dobili iz općine Maglaj.