Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Upriličena korona svećenika Žepačkog dekanata

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U Žepču je 13. studenoga održana korona svećenika Žepačkog dekanata. Sv. misu je predslavio te prigodno predavanje održao dekan KBF-a u Sarajevu dr. Darko Tomašević.
Susret je započeo svetom misom u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskoga koju je predslavio dr. Tomašević, a nazočne je na početku pozdravio dekan i župnik u Žepču preč. Predrag Stojčević.


U prigodnoj propovijedi preč. Tomašević je istaknuo "kako se približavamo kraju liturgijske godine, češće se govori smrti, sudu na koncu svijeta, kao i o strahu s kojim se susrećemo kroz razne bolesti i pred Božjom kaznom". Istaknuo je da oni koji se na Boga i njegovu riječ oslanjaju nemaju straha te im se budi pouzdanje i sigurnost.


Nakon mise upriličeno je predavanje prof. Tomaševića o Božjoj riječi "koja ima moć mijenjati naš život, a preko svećenika i živote vjernika".
U predavanju su spomenute različite borbe u vezi s Božjom riječi kao i krivi nauci koji su se pojavili u prvim kršćanskim vremenima.


"Božja riječ treba biti sve više prisutna u životu prezbitera, a posebno u ovoj godina koja se slavi u crkvi kao Godina Božje riječi", rekao je predavač, između ostaloga, i u svome izlaganju postavio pitanje koliko svećenici koriste Stari zavjet u svojim homilijama i razmatranjima.


U drugom dijelu sastanka preč. Stojčević je izvijestio o održanoj Dekanskoj konferenciji u Sarajevu te zaključcima s tog susreta. Podijelio je župnicima nove formulare kod primopredaje župa, koje će ubuduće obavljati samo dekani. Pokazani su i novi formulari koji će se koristiti kod godišnjeg izvješća o ekonomskom poslovanju župa.

U kratkoj diskusiji su se dotakli pitanja božićnih ispovijedi u doba krize koronavirusa.

Susret je završio zajedničkim objedom.