Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

U okviru Fojničkih susreta 2018 godine održana manifestacija Fojnički Kotlić- Kotlićijada

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 


Na ovom događaju okupio se veliki broj Fojničana i prijatelja, posebice onih koji žive i rade u inozemstvu a srce im je u Fojnici.

Sparno vrijeme i sunce nisu omeli vrsne kuhare da iskoriste svoje znanje i umijeće u pripremanju kotlića, a da posjeduje taj tajni sastojak pokazuje predanost Adise i Mirze Mačković koji su osvojili prvo mjesto.

 

Stručni žiri imao je težak posao, čak nekoliko ekipa dijelilo je drugo i treće mjesto. Što se tiče posjetitelja oni su bili jednoglasni u svojoj ocjeni, svi su pripremili odličan kotlić što su potvrdili svojim praznim tanjurima.

U organizaciji su sudjelovali svi mještani, a jela i slatke delicije su pripremile članice udruge građana „Fojničani“ kao i vrijedne Fojničanke koje su pripremile i izložbu istih.

Najmlađi Fojničani izveli su prigodan glazbeni program koji je izazvao prave ovacije posjetitelja i mnogobrojne okupljene publike. Zasigurno najveći pljesak dobila je trogodišnja Rahela Tirić.

Oni vični peru priredili su poetsku ugođaj, podijelivši svoje emocije o rodnom kraju s posjetiteljima.

Za kraj večer pripremljen je bogat kulturno-zabavni program, te je druženje uz razgovor i nezaobilaznu izvornu pjesmu i zvuke modernije glazbe odjekivalo duboko u noć.