Članovi lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH iz Žepča održali su u subotu 3.11. 2018. godine sastanak i pripremu materijala za veliki dan.


U nedjelju 4. studenog članovi tima iz Žepča proslavili su 11. rođendan Asocijacije Srednjoškolaca u BiH i bili su sve samo ne tihi!


Našim sugrađanima pokazali su simboličnih 11 uvjeta za 11. rođendan ove asocijacije uz poruku: "11 godina, nismo tihi!"

Poruke koje su ovi mladi ljudi poslali tiču se svih nas a pokazali su ih kao uvjete za ostanak mladih u BiH među kojima su i moderno i kvalitetno obrazovanje, opremljenije učionice, rad na istraživanjima, praktična nastava, uporaba suvremene literature, uključivanje svih učenika u nastavni proces podjednako, poboljšanje pedagoških mjera nastavnog kadra.


Bosanskohercegovački srednjoškolci osim osnovnih prava zalažu se i za sustavne promjene, pa su tako istaknuli kako ukidanje segregacije u obrazovanju i jedinstveni sistem za sve srednjoškolce osnova dobrog i kvalitetnog obrazovanja a kao zaključnu misao naveli su kako škole, kao ustanove trebaju snositi troškove obrazovanja a ne učenici kao pojedinci.


„Nadamo se da će se poruka mladih daleko čuti i da će upravo ovaj projekt pozvati na promjene.„, kazali su žepački srednjoškolci.


Podsjećamo, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.


Punopravni su član OBESSU-a (Organising Bureau of European School Student Unions) od 2009. godine. ASuBiH je do sada sudjelovao na mnogobrojnim OBESSU eventima širom Europe.