Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Predstavnici udruge umirovljenika/penzionera Žepče u posjeti Općinskom načelniku

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U ponedjeljak, 12.04.2021. godine, općinski načelnik Mato Zovko, u najavljeni posjet, primio je predstavnike Udruženja umirovljenika/ penzionera Žepče. Sastanku su ispred udruženja nazočili Vlado Marković, predsjednik Upravnog odbora, Šefik Zvekić, predsjednik Skupštine udruge, Džonlo Pašić predsjednik Nadzornog odbora i Ševala Muslić članica Upravnog odbora udruge, te pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić.

Udruženje umirovljenika/ penzionera Žepče je najbrojnija udruga sa sjedištem u općini Žepče i trenutno broji 2208 članova. Udruga je jedna od najbolje organiziranih udruga u Savezu umirovljenika/penzionera a Šefik Zvekić je ujedno i predsjednik kantonalne skupštine Saveza umirovljenika/penzionera, a Vlado Marković je predsjednik Nadzornog odbora Federalnog saveza.

Predstavnici udruge su izvijestili Općinskog načelnika o radu i rezultatima u prethodnoj godini, te o aktualnoj problematici u radu i poslovanju koja je i povod današnjeg sastanka. Aktivnost udruge od početka ove godine je najvećim dijelom pomoć obiteljima umrlih članova, kojih je zabrinjavajuće visok broj. U 2019.-oj godini je umrlo ukupno 120 članova udruge, a u 2020.-oj 103 člana udruge, dok su u prva 3 mjeseca, odnosno do 09. travnja ove godine preminula 63 člana. Kao velik problem su naveli isplatu pogrebnina obiteljima preminulih članova Udruge. „U samo posljednjih 10 dana imamo 12 smrtnih slučaja članova.“ naveo je Marković.

Zamolba udruženja je da se planirana sredstva iz Općinskog proračuna za 2021. godinu uplate na račun u što skorijem roku, kako bi udruženje moglo nastaviti s radom i djelovanjem.

Predstavnici su se zahvalili na srdačnom prijemu, kao i na dosadašnjoj suradnji s Općinskim načelnikom i općinskom administracijom. Također su zahvalili za dodijeljena sredstava za rad udruge u 2020.-oj godini.

Općinski načelnik je pohvalio udrugu kao dobro organiziranu i najbrojniju na području općine. Udruženju je izrazio potporu za realizaciju aktivnosti, te s obzirom na trenutnu situaciju osigurao općinsku dotaciju za potporu radu Udruženja u 2021. godini.