Danas počinje Međunarodni sajam u Mostaru

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U Slobodnoj zoni "Hercegovina" danas u 11 sati otvorit će se "Međunarodni sajam ekonomije Mostar 2019".

Na mostarskom sajmu, čiji je ovogodišnji zemlja partner Narodna Republika Kina, predstavit će se firme iz tridesetak zemalja, iz svih oblasti privrede.

U okviru sajma održat će se i dvije podsajamske manifestacije - Sajam turizma i Sajam knjige i grafičke industrije, kao i brojne tematske konferencije, forumi i stručni skupovi. 

Podsjećamo, prošle godine održao se Dvadeset prvi Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2018., na kojem se predstavilo više od 750 izlagača iz 20 zemalja. 

Sajam je bio mjesto izravnih susreta ljudi iz gospodarstva koji su iskazali jaki poduzetnički duh što je rezultiralo brojnim poslovnim dogovorima, kao što su ugovor između Croatie Airlinesa i Zračne luke Mostara o niskotarifnim letovima, ugovor između Gospodarske komore FBiH i RH, ugovor o partnerstvu HT Eroneta, Ericssona i Sveučilišta u Mostaru, te niz drugih poslovnih dogovora među izlagačima.  

Na sajmu se govorilo u ulaganjima u BiH, korištenju europskih fondova, prekograničnoj suradnji, maslinarstvu, turizmu, gastronomiji, novim tehnološkim otkrićima… 

Opću sajamsku izložbu, pratile su i tradicionalne podsajamske manifestacije - Sajam turizma i Sajam knjige i nakladništva te raznovrstan kulturno-zabavni program za sve uzraste. 

Dodijeljene su i nagrade najboljim vinarima, kao i priznanja za najuspješniji nastup na sajmu.  Mostarski sajam dobio je i nagradu Megapromotor 2018., kao promotor privrednih potencijala Hercegovine i Mostara, dok su direktorica Dalfina Bošnjak i Mostarski sajam uvršteni u Muzej uspjeha i uspješnih jugoistočne Europe, priopćeno je iz Ureda za informiranje Mostarskog sajma.