Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Aretha Franklin, kraljica soula preminula je u 77. godini života

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Prva je žena koja je uvrštena u Rock and Roll Hall kuću slavnih, 1987. godine. Tijekom svoje dugogodišnje karijere, Franklin je osvojila 18 Grammyja, uključujući jedan za životno postignuće.

 

Pjevačica je preminula u svom domu u Detroitu, a prenosi Associated Press. Glazbenica, koja se godinama borila s rakom pankreasa,a  iza sebe je ostavila četvero djece, sinove 63-godišnjeg Clarencea Franklina, 61-godišnjeg Edwarda Franklina, 54-godišnjeg Teda Whitea Juniora i 48-godišnjeg Kecalfa Cunninghama te tugujuću obitelj i obožavatelje diljem svijeta.

Među brojnim hitovima Arethe Franklin, ističu se još "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman" (1968), "Day Dreaming" (1972), "Jump To It" (1982), "Freeway of Love" (1985) i "A Rose Is Still A Rose" (1998). Godine 2005. predsjednik George W. Bush odlikovao ju je Predsjedničkom medaljom slobode, najvišom američkom civilnom nagradom.

Aretha je rođena 25. ožujka 1942. godine u Memphisu. Njen otac bio je pastor u Baptističkoj crkvi, a majka se bavila pjevanjem i svirala je klavir. Mama joj je umrla kad je imala 10 godina, a samo četiri godine kasnije počela je intenzivno nastupati i prvi album "Song of Faith" izdala je 1956. godine.

Za velike zdravstvenih problema javnost je doznala 2010. Godine, a prošle godine je najavila kako više neće javno nastupati.