Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Papa Franjo 7. svibnja u posjeti Sjevernoj Makedoniji

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Poglavar Katoličke crkve u svibnju ove godine posjetiti će Skoplje a boravak će u Sjevernoj Makedoniji završiti istog dana, u utorak, 7. svibnja u popodnevnim satima sastankom sa svećenicima, njihovim obiteljima i vjernicima, navodi se u priopćenju Vlade Sjeverne Makedonije. 

U priopćenju, kojeg prenose Večernje novosti, se navodi da prema programu posjete koja je objavila Kancelarija Svete stolice za tisak, poslije službenog dočeka, papa će se sresti s predsjednikom sjevernomakedonske države Đorgem Ivanovim, premijerom Zoranom Zaevim i predstavnicima diplomatskog kora i civilnog društva. 

U programu se dodaje da je predviđeno da se papa sretne s vjerskim liderima i služi liturgiju, a zatim da nazoči ekumenskom i međureligijskom susretu s mladima. 

Poglavar Katoličke crkve će boravak u Sjevernoj Makedoniji završiti istog dana, u utorak, 7. svibnja u popodnevnim satima sastankom sa svećenicima, njihovim obiteljima i vjernicima, navodi se u priopćenju Vlade Sjeverne Makedonije. 

To će biti prva posjeta jednog pape Skoplju, rodnom gradu majke Terezije, gdje poglavar Katoličke crkve stiže iz Bugarske. Mini balkanska turneja uključuje posjetu pape Rumuniji, Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji.

Izvor: bljesak.info