Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Britanski parlament odbacio prijedlog o Brexitu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Britanski parlament odbacio je prijedlog o Brexitu koji je premijerka Theresa May dogovorila s Europskom unijom. 

Sporazum o Brexitu odbačen je s 242 glasova 'za' i 391 'protiv'. Premijerki je nedostajalo čak 149 glasova za usvajanje sporazuma, jer se 391 poslanik negativno izjasnio o prijedlogu sporazuma premijerke, prenosi Reuters.

May je zastupnicima prethodno poručila da glasuju za sporazum o Brexitu koji je dogovorila s EU-om ili riskiraju da Velika Britanija ostane u EU-u.
Britanska premijerka Theresa May izjavila je nakon glasanja u britanskom parlamentu, da "duboko žali" zbog odluke poslanika da odbace sporazum koji je sa EU postigla o izlasku Velike Britanije iz EU. O Brexitu će se glasati bez sporazuma, rekla je May nakon objave rezultata.

Velika Britanija bi službeno iz Europske unije trebala izaći 29. ožujka.

May je dodala i da ako produže član 50 Lisabonskog sporazuma, EU će željeti da zna što Britanija želi da postići s tim produženjem te je istakla da se poslanici sada nalaze pred "teškim izborom" što dalje da urade.

Lider Laburističke partije Jeremy Corbyn izjavio je da je vlada pobijeđena velikom većinom i da mora prihvatiti kako njihov sporazum nema podršku parlamenta te da je premijerka u potpunosti svjesna štete koju Brexit bez sporazuma može nanijeti.

"Vrijeme je za opće izbore", rekao je Corbyn .