Izraelski Tel Aviv bio je domaćin drugog polufinala Eurosonga 2019. U dvosatnom programu slušali smo natjecatelje iz osamnaest zemalja koji su pokušali izboriti preostalih 10 mjesta u finalu.


Prvih deset zemalja ušlo je u utorak u finalno natjecanje za pjesmu Eurovizije nakon prvog polufinala u Tel Avivu u kojem se za prolaz borilo 17 zemalja.  To su Češka, Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Australija, Island, San Marino i Slovenija uspjele su ući u finalno natjecanje koje se održava u subotu 18. svibnja u Tel Avivu.


Drugu polufinalnu večer otvorila je prošlogodišnja pobjednica, predstavnica Izraela, Netta Barzilai s pobjedničkom pjesmom "Igračka", dok je show zatvorila izraelska pjevačica i rekorderka kada je u pitanju Eurosong Dana International.


Za finale se borilo 17 zemalja među kojima su Crna Gora (grupa D mol, pjesma "Raj"), Slovenija (Zala Kralj & Gašper Šantl, pjesma "Sebi") i Srbija (Nevena Božović, pjesma "Kruna").


Prva je nastupila predstavnica Cipra Tamta koja je pjevala pjesmu "Replay". Rodila se i odrasla u Gruziji, a s 22 godine se preselila u Grčku.

Javnosti je postala poznata nakon učešća u showu "Super Idol" 2003. godine u Grčkoj, kada je osvojila drugo mjesto.

Posebna atrakcija bila je islandska grupa Hatari, čiji članovi su na bini bili s brnjicama na licu. Izveli su tehno pjesmu "Hatrið mun sigra" što u prijevodu znači "Mržnja će prevladati". Na bini su predstavili ropstvo, disciplinu, sadizam i mazohizam. Od samog saznanja da će se natjecati u ovom showu javnost je bila podijeljena, ali su izazvali veliki interes.


Portugalac Conan Osiris također je privukao veliku pažnju. O njemu su mediji pisali pitajući se da li je on inovativni genij ili smiješni pokušaj s obzirom na to da sam piše, komponira i pjeva.


Kada govorimo o susjednim zemljama, najprije su nastupili predstavnici Crne Gore, grupa D mol s pop pjesmom na engleskom jeziku "Heaven". Publiku su svojim nastupom raznježili i mlađahni Slovenci Zala Kralj i Gašper Šantil s numerom "Sebi".


Predstavnica Srbije Nevena Božović nastupila je deveta po redu s pjesmom "Kruna". Ona se 2007. godine također našla u takmičarskom dijelu dječjeg Eurosonga, a 2013. godine s grupom Moje tri.


U drugoj polufinalnoj večeri mjesto u finalu su osvojile : Sjeverna Makedonija, Holandija, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbejdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta.


Finale ovogodišnjeg 64. Izdanja Eurosonga održava se u subotu 18. svibnja u Tel Avivu.