Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Karate: Održano Prvo kolo karate lige u ZE-DO savezu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Foto/FB/KKViktoria

 

Dana 03.03. 2019. godinu u organizaciji karate kluba ,,Empi,, Maglaj, organizirano je Prvo kolo Karate lige karate klubova s prostora ZE-DO saveza.

Organizacija prvog kola lige je okupila 15 klubova s oko 339 natjecatelj koji su registrirani kao članovi karate saveza ZE-DO, koji ujedno rade po WKF sustavu natjecanja. Na ovom natjecanju sudjelovao je i KK Viktoria Žepče.

Mlađi Viktorijanci su u Maglaju imali priliku odmjeriti snage i to u disciplinama Kate i Borbe.
„Kao i uvijek u svome elementu, bez obzira na to što su mnogu otkazali nastupe zbog viroza i prehlade, ekipa je opravdala svoj naziv s plasmanom na prvoj poziciji. Imena osvajatelja medalja nećemo nabrajati ali čestitamo svim sudionicima i osvajačima medalja, a veliko hvala ide i roditeljima za podršku i navijanje s tribina. Organizatoru KK Empi Maglaj, kao i svim klubovima sa KS ZE DO, velike čestitke na ovom projektu i početku natjecanja za mlade koje će u 2019. godini iznjedriti najbolje za više rangove natjecanja. Čestitke svim Viktorijancima i u drugo kolo lige idemo još brojniji.“, kazali su iz KK Viktoria Žepče.

Novoosnovani Karate Savez na razini kantona daje dobre rezultate

Karate savez ZE –DO kantona je tijekom 2018. godine napravio veliki pomak u organizaciji svoga rada pored izvršene registracije, organizacije polaganja za majstorska zvanja, sudačkog seminara i organizacije prvog prvenstva karate klubova ZE-DO kantona.

Sastavljanje UO saveza je 2018. godinu označilo kao prekretnicu u funkcioniranju karate sporta na ovim prostorima kako to već godinama rade Savezi drugih županija, FBiH i KS BiH.

Iz UO karate saveza ZE-DO poručuju da je ovo jedini put ka boljem i konkurentnijem načinu natjecanja, gdje će najbolji moći da ostvare svoje interese i ciljeve u institucijama koje imaju obvezu da ih i podržavaju. Zdrava i dobra konkurencija je jedini način za napredak.

Karate Savez ZE-DO je za 2019. godinu odredio je da će održati tri kola lige u različitim gradovima i jedno prvenstvo saveza , kako bi svim sportašima u ZE-DO omogućili uz minimalne troškove nastupe gdje će se omjeriti sa svojim vršnjacima iz drugih klubova, te time stjecati nova znanja ali i iskustva koja su im potrebna za takmičenja koja dolaze, kao što su npr. prvenstva FBiH, Državno prvenstvo BiH itd.

Ono najbitnije jeste izbor mlađih uzrasta za državnu reprezentaciju jer u 2019. godine će se Balkansko prvenstvo održati po prvi put u BiH (Banja Luka), što će biti jedan od velikih sportskih događaja za mlade karatiste ,da tu nastupe i omjere svoje snage s najboljima iz zemalja s cijeloga Balkana.