Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

RK „Žepče“ upisao prvi poraz

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 


Utakmica je odigrana u SRC „Tešanj“  i sa pravom može da ponese epitet istinskog susjedskog derbija. Ekipa Žepča je u goste došla veoma podmlađena, ali odlično taktički potkovana, što pokazuje i njihova hrabra igra na terenu, kao i prednost koju su imali na kraju prvog poluvremena 10:8.


Zahvaljujući čvrstoj obrani i dobro raspoloženom golmanu "Bosne - TS", Ajdinu Tufekčiću  koji je skupio preko dvadeset odbrana, bodovi su ostali u Tešnju.  Amar Kobilica je još jednom pokazao o kakvom igraču se radi, jer zahvaljujući njemu obrana domaćina nije kapitulirala u ključnim trenutcima  utakmice, dok su Zlatko Isaković  i Enver  Omahić u napadu bili nezaustavljiv tandem, oba postigavši  po 7 pogodaka.  Sjajan je bio i Dragan Martinović  sa 5 pogodaka.


Kod gostiju, Aleksandar Damjanović  je 8 puta tresao mrežu domaćina, uz podršku  Stjepana Jozinovića  koji je postigao 4 pogotka.
Na kraju dovoljno je čestitati objema ekipama na sjajnoj i hrabroj igri.


"Bosna - TS": Tufekčić, Softić, Okić, Martinović 5, Isaković H.1, Isaković A., Hojkurić 1, Isaković Z. 7, Handžić 1, Omahić 7, Bukvić, Tucaković 4, Jaćimović, Kotorić, Kobilica
Trener:  Avdija Adžamija

"Žepče": Ćoruša, Šahinović, Penava, Matijević 2, Karahasanović 3, Ramljak, Damjanović 8, Gashi, Jozinović 4, Vranjković 1, Dunđer, Lovrić 1, Katić, Mrkonjić 3, Slisković
Trener:  Enes Avdić

Suci: Nurić/Memić; delegat: Hazim Hukić

Sedmerci: Bosna - TS: 1/0; Žepče: 6/5;

Isključenja: Bosna - TS: 8 min.; Žepče: 16 min.