KATA – Tim juniorki  KK Viktoria Žepče u sastavu: Leonora Jakić, Marija Mostarac i Martina Jakić, će predstavljati BiH na Balkanskom karate prvenstvu koje se održava od 11. do 13. prosinca 2015. godine u RH – Dubrovniku. Djevojke će, također ,nastupiti u pojedinačnim kategorijama Leonora u kadetkinjama dok Marija i Martina u kategoriji juniorki.  Na ovom sportskom događaja nastupaju najbolji karataši iz 14 zemalja sudionica  Balkanske karate federacije, od kojih posebno ističemo reprezentacije: R. Hrvatske, Turske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Grčke i drugih.

Članovi karate kluba Viktoria iz Žepča su već u par navrata predstavljajući BiH na ovim natjecanjima u mlađim konkurencijama, ostvarili dobre rezultate u pojedinačnim i ekipnim nastupima na Balkanskom shampionatu i to; tri bronze i jedno srebro.

Kata tim je od srpnja 2015. godine u trenažnom procesu i kontrolnim mečevima, gdje ističemo posebnu motivaciju ovih djevojaka sa trenerom. U tijeku su završne pripreme i kontrolni mečevi od kojih izdvajamo nastup na otvorenom karate KUP-u Ljubljana OPEN koji se održava 21. studenog 2015 godine u Sloveniji. Nadamo se dobrom plasmanu u Dubrovniku i otvaranju mogućnosti nastupa na Europskom prvenstvu koje se održava početkom veljače 2016 godine.    

UO kluba sa trenerima i roditeljima nastoji osigurati sredstva za odlazak naših djevojaka, ističemo da su roditelji svojim uplatama izvršili rezervacije u Dubrovniku,  jer su kapaciteti hotela pretrpani na zahtjev organizatora iz RH.

 

Hvala svim ljudima dobre volje za pomoć kod organizacije, promoviranja, priprema i sudjelovanja naših predstavnica, na ovome veoma zahtjevnom sportskom događaju, poručuju iz KK Viktoria Žepče.