U Begov Hanu je u subotu i nedjelju održan Prvi malonogometni turnir “BUDI LAV 2021”, za dječake uzrasta 2008. i 2010. godište. Uspješna organizacija turnira realizirana je od strane škole fudbala Lavovi iz Begov Hana.

 

Škola fudbala Lavovi, koja je inače i fokusirana za rad sa najmlađom djecom, prepoznala je važnost sporta i fizičkih aktivnosti za razvoj djece te očuvanje njihovog tjelesnog i mentalnog zdravlja u doba pandemije, te se odlučila na organizaciju turnira za mališane uz poštivanje trenutnih epidemioloških mjera.

 

Prvog dana turnira nastupili su mališani rođeni 2008. godine, dok je drugi dan bio rezervisan za one mlađe.

 

“Ukupno je nastupilo 24 ekipe, a u subotu su najuspješniji bili nogometaši NK Don Bosco iz Žepča. Drugo mjesto je pripalo domaćinima, treće mjesto ŠF Šampion Ilidža, dok je četvrto mjesto osvojila ekipa ŠS Internacional Željezno Polje. U kategoriji dječaka rođenih 2010. godine, prvo mjesto pripalo je ŠF Sportino Ma iz Maglaja (ekipa2), drugoplasirani su bili mladi fudbaleri NK Fortuna Zenica, treće mjesto ŠF Lavovi, dok je četvrto mjesto zuzela ekipa ŠF Sportino Ma (ekipa2).”, rečeno nam je iz ŠF Lavovi.

 

Najbolji pojedinci turnira su bili:

Selekcija 2008.

Najbolji golman Stjepan Šumić (NK Don Bosco)

Najbolji igrač Lukman Bečirović (ŠF Lavovi)

 

 

Selekcija 2010.

 

Najbolji golman Faris Hodžić  (ŠF Sportino Ma 2)

Najbolji igrač Amar Memčić   (NK Fortuna Zenica)

 

 

Turnir je sudio Rizah Riđalović.

(begovhan.com)