Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Održana međunarodna pekijada u Očeviju kod Vareša - UNRO HVO ZDŽ Žepče, Vareš i Usora osvojili 2. mjesto

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Službeni početak natjecanja bio je u 13 sati, a pozdravne riječi svim posjetiteljima i natjecateljima uputili su ispred MZ Očevija Zdravko Barkić i načelnik općine Vareš Zdravko Marošević.

Ekipe koje su se natjecale:

RESTORAN "ŠEĆERKA" - Vareš

UABNOR - Vareš

ETNO KUĆA BELO - Pleternica, Hrvatska

NOVA GAJDOBRA - Bačka Palanka, Srbija

MESNICA “ŽUTI” - Semizovac

PSD PERUN – ZVJEZDANGRAD - Vareš

MIŽNOVIĆI - Vareš

UNRO HVO ZDŽ VAREŠ,USORA I ŽEPČE

BUBLE-DUBLE TIM - Zagreb

UDRUGA ŽENA ZA RURALNI RAZVOJ "ZVIJEZDA" Vareš

TOROVI - Vareš

LD Zvijezda - Vareš

AMATERI - Zaprešić, Hrvatska

KONOBA -TAVERNA - Vareš

VODICE - Vodice, Hrvatska

„BIRC“ – Požega, Hrvatska

Picerija ESPERO - Sarajevo

ZAGOS – Zagreb - Osijek, Hrvatska

HPD BJELAŠNICA - Sarajevo

Poljoprivredna zadruga “GRADINA” Dabravine - Vareš

LD DOBOJ JUG

COJONES, TETAS Y CULOS - Sarajevo

MZ STRICA - ZARUDJE - Vareš

VR'OVINA - Vareš

MAMURANTI - Sremski Karlovci, Srbija

ĆEVABDŽINICA PARIĆ - Vareš

CAFFE MACHO - Vareš

ZLOKOTLOKRPI - Breza

UABNOR TUZLA

OĆEVIJA – Vareš

Pobjeda i nagrade

Pobjedu na ovogodišnjoj „Pekijadi“ odnijela je ekipa BUBLE DUBLE iz Zagreba, a drugo mjesto bili ekipa UNRO HVO ZDŽ Vareš, Usora i Žepče, dok se trećeplasirana našla ekipa VR'OVINE iz Vareša.

Stručni žiri u sastavu vrhunskih kuhara Hamida Kurjakovića, Seada Čatića i Čede Pavlića, imao je težak zadatak jer su sve peke bile izvrsno pripremljene, a ocjenjivali su okus, miris i izgled jela. Tijekom natjecanja koje je trajalo dva sata, ekipe su koristile umijeće i tajne sastojke kako bi jelo bilo što ukusnije i ljepše.

Pored nagrada za najbolje jelo, stručni žiri ocijenio je za najbolje dekorirani stol ekipu ETNO KUĆA BELO iz Pleternice i za najbolje dekorirani tanjur ekipu UABNOR-a Vareš.

Tijekom trajanja pekijade prisutni posjetitelji mogli su uživati u palačinkama koje su pripremali članovi Kluba ljubitelja palačinaka, a za glazbeni ugođaj pobrinula se grupa „Besane noći“. Nakon završetka pekijade druženje je nastavljeno u društvenom domu Očevija do kasno u noć.

 

Kroz sudjelovanje u ovoj manifestaciji ,   Udruga nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ,   željela je da   da  potporu lokalnoj  zajednici  u razvijanju ovog oblika turizma  ali  ujedno i potporu povratnicima , mještanima Očevija  koji ulažu izuzetno velike napore da ova manifestacija uspije  a time stvore uvjete za održivi opstanak na ovom prostoru. 

       „  Udruga će i u buduće provoditi ovakav vid aktivnosti jer smatramo,  da je naša obveza pored baštinjenja značajnih datuma i događaja   iz domovinskog rata , pomoći lokalnim zajednicama na stvaranju ugodnog ambijenta za život u BiH“, navode iz Udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ.