Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Pet članova GSS Žepče uspješno završilo obuka iz medicine gorskog spašavanja po ITLS standardima

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Proteklog vikenda je na Bogodolu kod Mostara održana temeljna obuka pripadnika GSS u BiH iz medicine gorskog spašavanja na kojoj je sudjelovalo 25 polaznika iz 11 spasilačkih službi Saveza GSS u BiH i 7 instruktora medicine gorskog spašavanja Saveza, pod vodstvom instruktorice, dr. Katarine Hrkač.


Pripadnici GSS Novi Grad Sarajevo, GSS Ilidža, ISS Mostar, GSS Srebrenik, GSS Ljubuški, HGSS Čapljina, GSS Široki Brijeg, GSS Žepče, HGSS Čitluk, GSS HBŽ, GSS Brčko, tijekom trodnevnog seminara usvojili su znanja iz pružanja prve pomoći i održavanja životnih funkcija u izvanbolničkim uvjetima.

 

Pet članova GSS Žepče uspješno je položilo tečaj medicine gorskog spašavanja po ITLS standardu u organizaciji Saveza gorskih službi spašavanja GSS u BiH, a to su: Toni i Mia Matijević, Marko Brkić, Mario Ćuro i Danijel Antolović.


Da bi članovi GSS postali vlasnikom licence morali su proći obuku a nakon toga i praktične ne vježbe usmeno i pismeno testiranje .
Nakon položenog ispita polaznici su dobili licence iz oblasti spašavanja u trajanju tri godine a nakon tog perioda slijedi obnavljanje iste.