Poljoprivredni proizvođači ali i građani koji tek počinju s istim sudjelovali su na prezentaciji proizvodnje bijelog luka u Žepču.
Poljoprivredno savjetodavna zadruga "AGRINA" Žepče, prezentirala je okupljenim plan proizvodnje i uzgoja ali i načine otkupa istog kao i potencijalnu suradnju.

Radi se o sorti bijelog luka nazvanoj "Ramski bijeli luk".

Riječ o najkvalitetnijoj vrsti ozimog bijelog luka sa specifičnom crvenom opnom i ova sorta luka nalazi se na proizvodnoj listi Bosne i Hercegovine, navodi izlagač i predavač Nihad Grcić.

Grcić je pojasnio i način pripreme tla za zasad, način sadnje, uzgoja i održavanja ploda. Upoznao je okupljene privrednike naše općine s ponudom i asortimanom te načinima uzgoja Ramskog bijelog luka.

Okupljenim žepačkim privrednicima obratila se i Branka Janko, direktorica Razvojne agencije Žepče(RAŽ),navodeći kako su tržište za bijeli luk osigurali, u što nisu ni sumnjali jer je velika potražnja za domaćim bijelim lukom i u Bosni i Hercegovini i u Europi.

- Imamo prijave iz Vareša, Teslića i drugih mjesta, uskoro će biti održana predavanja, pa ćemo vidjeti u kojem ćemo pravcu ići i odredit ćemo koga ćemo izabrati, ali svakako je Žepče centar ovog projekta, kazala je Janko.