Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Svečanim presijecanjem vrpce otvorena novoizgrađena Područna ambulanta u Ozimici u općini Žepče

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Po izuzetno lijepom vremenu, ugodnom ambijentu i  raspoloženju, danas u općini Žepče u povodu obilježavanja Dana općine Žepče upriličena svečanost otvorenja novoizgrađene zgrade ambulante u Ozimici.


Otvorenju Područne ambulante Ozimica, čiji rad treba poboljšati kvalitetu zdravstvene usluge, proširiti obim usluga i osigurati ugodan ambijent za korisnike i osoblje nazočili su mnogobrojni uvaženi gosti među kojim: načelnik Općine Žepče Mato Zovko s pomoćnicima, predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović, Veleposlanik R. Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio, predstavnice Ministarstva zdravstva R. Hrvatske , Anita Drnetić i Valentina Grcić, misije USAID-a u BiH - gosp. Andrew Boegel, šef Ekonomskog odjela Misije USAID-a u BiH i Samir Dizdar, voditelj njihovog projekta pod nazivom „RAST“, predstavnici CRS-a BiH, projekt menadžer RAST- a gosp. Sretan Ćemalović, ministar u Vladi Federacije BiH Josip Martić, zastupnik u parlamentu Federacije BiH Oliver Radoš, predstavnici županijskog ministarstva zdravlja, ministar financija u Vladi ZDŽ Andrej Kajić, županijski ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović, zastupnik u skupštini ZDŽ, izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Ivo Tadić, zastupnik u skupštini ZDŽ, izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Damir Jukić, savjetnica za zdravstvo u Ministarstvu civilnih poslova BiH i bivša ravnateljica Doma zdravlja Žepče Draženka Malićbegović, ravnatelji javnih ustanova, škola i poduzeća, RAŽ-a, predstavnici PU Žepče, predstavnici udruge proisteklih iz rata, predstavnici vjerskih, sportskih, kulturnih i drugih organizacija, mnogobrojni mještani, mediji i gosti.

Krajem kolovoza i početkom rujna protekle godine krenuli su prvi pripremni radovi na izgradnji nove zgrade ambulante u Ozimici u općini Žepče. Za nešto više od godinu dana, od prvih zemljanih radova do danas, ona je u potpunosti završene i uskoro će krenuti s radom, na radost više od 7 000 tisuća stanovnika koji gravitiraju ovome području.

Radi se o namjenskom objektu površine 270 m2 koji će sadržavati dvije liječničke ordinacije, stomatološku ordinaciju, kartoteku s prijemom, sobu za intervencije i previjalište, čajnu kuhinju, sanitarni čvor za osoblje i pacijente i depo ljekarnu.

 

U svom pozdravnom govoru načelnik općine Žepče Mato Zovko zahvalio se svima koji su pomogli izgradnju ovog prijeko potrebnog i prioritetnog projekta koji je izgrađen u rekordnom vremenu a koji će doprinijeti kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti svih stanovnika naše općine, Vladi Republike Hrvatske, USAID-u, CRS-u , Općini Žepče i JU Dom Zdravlja.

„Cilj ove ambulante je kvalitetnija zdravstvena zaštita i proširenje obima zdravstvenih usluga svih stanovnika koji gravitiraju ovoj ambulanti a svemu tome će pridonijeti i depo ljekarna koja će biti u sastavu ovoga objekta“, naglasio je načelnik Zovko koji je na kraju obraćanja svim građanima poželio dobro zdravlje, uposlenicima sretan rad a građanima općine Žepče čestitao Dan općine i 560 godišnjicu od prvog pisanog spomena Žepča.

Predstavnik misije USAID-a u BiH - gosp. Andrew Boegel ,šef Ekonomskog odjela Misije USAID-a u BiH u svom govoru je naglasio kako će ova moderna ustanova u Ozimici olakšati život lokalnog stanovništva te je čestitao općini Žepče na nastojanjima da unaprijedi rad i ekonomski rast općine te izrazio nadu da će se dobra suradnja koja je ostvarena u općini Žepče u budućnosti i nastaviti.


Predstavnica Ministarstva zdravstva R. Hrvatske , Anita Drnetić u svom obraćanju je naglasila kako Ministarstva zdravstva R. Hrvatske već dugi niz godina prepoznaje potrebe prvenstveno Hrvata u BiH i sukladno svojim mogućnostima nastoji sudjelovati u projektima koji su prioritetni za ostanak ljudi na ovim prostorima a zdravstvo je jedan od najvažnijih prioriteta. Drnetić je te istaknula kako će i u budućnosti, sukladno svojim mogućnostima, pomagati i dalje prioritetne projekte od važnosti za lokalnu zajednicu.


„S ponosom možemo reći da je ovo najljepša područna ambulanta u BiH. Ne postoje riječi kojima bih mogla opisati koliko sam sretna. Neizmjerno sam zahvalna prije svega dragom Bogu što mi je omogućio da svoju viziju podijelim s ljudima koji su je razumjeli i koji su u ova vremena oskudnih resursa imali srca da se  sa mnom upuste u ovaj veliki projekt.
Naš cilj je bio popraviti kvalitetu i proširiti obim zdravstvenih usluga, učiniti što pristupačnijom zdravstvenu zaštitu, posebno za starije korisnike kojih je svakim danom sve više. Svakako da smo imali na umu popraviti i ambijent kako za naše korisnike tako i za djelatnike" kazala je ravnateljica JU Dom zdravlja Žepče Ana Zlovečera Jukić koja se zahvalila svim donatorima prije svega , USAID-u, CRS-u , Vladi Republike Hrvatske, općini Žepče, predsjednicima MZ čiji je doprinos u započinjanju ovoga projekta bio velik, mještanima na strpljivosti kao i svim izvođačima radova, nadzoru, svim djelatnicima u Domu zdravlja kao i RAŽ koja je pomogla u pripremi projekata, i svima koji su na bilo koji način bili uključeni u realizaciju ovih projekata.


Na kraju svoga obraćanja ravnateljica Zlovečera Jukić je podsjetila nazočne da se danas obilježava dan Mentalnog zdravlja a tim povodom je Centar za mentalno zdravlje u Žepču priredio izložbu radova korisnika Okupacione terapije koja se provodi u Centru.

Djelatnici Centra danas su svim posjetiteljima dijelili letke sa svim bitnim informacijama o Centru i zelene trakice kao simbol mentalnog zdravlja, te je pozvala na prevenciju i zaštitu zdravlja žena i važnost preventivnog mamografskog pregleda koji se od srpnja provodi u Domu zdravlja Žepče.


U znak zahvale na potpori pri realizaciji izgradnje zgrade ambulante u Ozimici ravnateljica Doma zdravlja Ana Zlovečera Jukić uručila je zahvalnice kao znak zahvale i sjećanja na zajednički rad i uspješnu suradnju: predstavnicima USAID-a u BiH, Središnjeg ureda za hrvate izvan Republike Hrvatske, CRS-a, gosp. Sretanu Ćemaloviću, predstavnicima ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, načelniku općine Žepče Mati Zovko, Veleposlaniku Republike Hrvatske u BiH Ivanu Del Vechio, ministru u Vladi F BiH Josipu Martiću, Ministru zdravstva ZDŽ Dragoljubu Brenjo,pomoćnici Općinskog načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje
Brigiti Lovrić i direktorici RAŽ-a Branki Janko.

Svečanim presijecanjem vrpce novoizgrađenu ambulantu u Ozimici otvorili su načelnik općine Žepče Mato Zovko, Veleposlanik R. Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan DeL Vechio, predstavnica CRS-a BiH direktorica Sanela Imamović, predstavnik misije USAID-a u BiH Andrew Boegel šef Ekonomskog odjela Misije USAID-a u BiH, nakon čega su nazočni imali priliku razgledati prostorije i pogledati izložbu radova kreiranih u CMZ Žepče.