U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u organizaciji BZK „Preporod" Žepče, u petak 23. studenog 2018. godine s početkom u 18,30 sati upriličena je književna večer i promocija knjige „Batonove priče„ autora Saida Štete.

Književno večer i promocija knjige održano je u sali Općinskog vijeća Žepče. O knjizi su govorili promotori: mr.sci.Nihad Čamdžić, mr.sci. Amir Ismić, mr.sci. Fuad Dedić i novinar Sinan Gluhić, dok je moderator večeri bio Nudžejma Ismić.

Naglašeno je da knjiga predstavlja dvanaest priča odnosno dvanaest različiti životnih sudbina.
Batonove priče, ujedno predstavljaju i zbirku svjedočanstava o zaboravljenim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine.
Said Šteta, piše u žanru potpuno zamrle bošnjačke satire i pojavljuje se kao pjesnik i prozaista.

Batonove priče autor je, u formi dokumentarne reportaže, najprije počeo objavljivati u listu Naša riječ, koji je, nakon toga preuzeo ulogu izdavača knjige, pod pokroviteljstvom Kluba Baton.

U glazbenom dijelu nastupile su Ajla Gluhić, Amina Đžinalić, violina i vokal, Nafija Ibrišimović, violina.

Na manifestaciji je bilo upriličeno i proglašenje najbolji literarnih radova nakon završenog natječaja za najbolji literarni rad, koji je bio raspisan na nivou srednjih škola Zeničko dobojskog kantona,a povodom godišnjice smrti književnika Nedžada Ibrišimovića.

A.T.