Dana 12.12.2018. godine održana je redovita izborna Skupština općinske Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Žepče na kojoj su izabrani novi članovi upravnih tijela udruge.

Aktivnost je otpočela polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na Središnjem spomen obilježju poginulim pripadnicima HVO u Žepču a potom središnja aktivnost je realizirana u Sali OV Žepča.


Skupštinom je predsjedavao predsjednik Udruge Josip Zrno Sava uz nazočnost predsjednika Saveza udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO ZDŽ Stanka Kneževića.

U uvodnom dijelu pružena je prilika gostima da se obrate što su učinili predsjednici županijske i općinske udruge nositelja ratnih odličja HVO Dragan Janko i Josip Trogrlić, te svojim riječima podržali ovu aktivnosti i stavili se na raspolaganje u cilju pružanja pomoći u funkcioniranju udruge dragovoljaca.


Nakon što je predsjednik Josip Zrno podnio izvješće o radu koje je jednoglasno usvojeno proveden je izborni proces na kojem su u tijela udruge izabrani sljedeći:


Za predsjednika udruge i upravnog odbora Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO Žepče izabran je Milivoj Banoža dok su za članove upravnog odbora izabrani Mirko Čalušić, Anto Knežević, Josip Barbarić i Josip Zrno
U Sud časti udruge izabrani su Zvonko Jukić kao predsjednik dva člana Milenko Šumić i Srećko Širić.


U nadzorni odbor udruge izabrani su Ivica Šumić za predsjednika i dva člana Vinka Jukića i Blaža Sliškovića.


Na Skupštini je donesena odluka da će za početak svoga djelovanja ured udruge koji se nalazi u ulici Željeznička bb Žepče ( iza MUP-a u Žepču) biti otvoren za zainteresirane članove svakog petka od 09 00 – 12 00 sati. U ovom terminu branitelji koji budu iskazali interes za članstvo imat će mogućnost podnošenja zahtjeva za pristupanje udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO Žepče.


Skupština udruge je donijela odluku o izradi godišnjeg plana rada s kojim će Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Žepče definirati svoje aktivnosti u 2019. godini kroz obilježavanje značajnih datuma iz domovinskog rata, a u suradnji i koordinaciji s drugim braniteljskim udrugama koje čine Koordinaciju braniteljskih udruga HVO Žepče.


Provedbom ovog izbornog procesa Udruga dragovoljaca i veterana Žepče stvorila je preduvjete da provede zakonsku preregistraciju u Ministarstvu pravosuđa i uprave ZDK što će omogućiti aktivno djelovanje udruge u korist one braniteljske populacije koja nije obuhvaćena već utemeljenim braniteljskim udrugama.

Utemeljenjem kao i preregistracijom općinskih udruga dragovoljaca i veterana HVO u Žepču, Zenici, Maglaju, Tešnju te aktivnim djelovanjem na provedbi istih aktivnosti u Varešu, Kaknju i Usori stvorit će preduvjete za pokrivanje cjelokupnog prostora ZDŽ te omogućiti normalno djelovanje Saveza udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO ZDŽ, istaknuo je predsjednik saveza Stanko Knežević, kaže se u priopćenju Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO Žepče.