Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

FOTO: U Žepču danas otvoreno Kantonalno natjecanje u nogometu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U organizaciji Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture općine Žepče i  uz potporu  Saveza društava pedagoga fizičke kulture Ze-Do kantona, u Žepču je danas svečanim otvorenjem, u sportskoj dvorani KŠC Don Bosco u Žepču,  započelo  Kantonalno natjecanje u nogometu   za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola,  s područja Zeničko-dobojskog kantona.


Danas je Žepče ugostilo više od 250 djece s područja devet općina ZDK, koji su na održanim općinskim natjecanjima polučili najbolje rezultate.
Prije samog otvorenja upriličeno je izvlačenje parova, a svečano otvorenje je započelo postrojavanjem svih sudionika i intoniranjem himne Bosne i Hercegovine.U ime domaćina učenicima i okupljenima obratio se Goran Jurić ispred UPTZK Žepče kao nositelja svih školskih sportskih aktivnosti učenika i profesora osnovnih i srednjih škola s područja općine Žepče.

U uvodnom obraćanju Jurić je pozdravio učenike i profesore, te naglasio kako su vrijedno trenirali kroz čitavu godinu, i ostvarili dobre rezultate na općinskim natjecanjima, te su danas zasluženo u Žepču, sa željom da se pokažu u najboljem svjetlu, kroz fer igru i dobro druženje.
Na kraju obraćanja Jurić je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog sportskog natjecanja.Riječima dobrodošlice i samog Don Bosca nazočnima se obratio i ravnatelj KŠC-a  don Milan Ivančević, kazavši kako sport čini dobro za tijelo i dušu, jer tako čovjek spoznaje sebe, ali se ujedno uči i disciplini.

U svom obraćanju don Milan je pozvao da u sportu i u životu uvažavamo različitost drugoga i drugačijega jer tako stječemo pravo da i mi budemo uvažavani. Naglasivši da je igra odlično sredstvo da postaneš bolji čovjek jer u igri spoznaješ sebe i druge.


Pozdravnim riječima u ime Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK nazočnima se obratio i pomoćnik ministra, Marinko Tokić, naglasivši da će ovo ministarstvo i u buduće pomagati ovakve i slične sportske aktivnosti koje promiču zalaganje i trud naših učenika.

Ispred Općine Žepče, svim sudionicima današnjeg natjecanja, profesorima i gostima, obratio se Ilija Barešić, pomoćnik načelnika Službe za opću upravu i društvene djelatnosti koji je ujedno i otvorio današnje natjecanje u Žepču.
U pozdravnom govoru Barešić je poželio svima ugodan boravak u našem gradu, a natjecateljima puno uspjeha, što manje povreda i puno sportskog duha i dobrog druženja.