Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Predsjednik Udruge poduzetnika i poslodavaca na sastanku kod Općinskog načelnika

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

21. siječnja 2021. godine, općinski načelnik Mato Zovko i pomoćnik općinskog načelnika Namik Maličbegović su u posjet primili predsjednika Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče Ivu Mrkonjića.

Ivo Mrkonjić je dužnost predsjednika Udruge preuzeo prije godinu dana, po odluci donesenoj na posljednjoj održanoj skupštini.

Općinski načelnik je ovom prilikom napravio presjek stanja, te pojasnio na koji način općina Žepče surađuje s drugim organizacijama i radi projekte. Pomoćnik općinskog načelnika se osvrnuo na brojne projekte u kojima je Općina Žepče posljednjih godina, s naglaskom kako je kroz sve projekte cilj Općine biti na usluzi  privatnim poduzetnicima koji zatraže pomoć, pa tako i svim članovima Udruge  poduzetnika i poslodavaca.

Predsjednik Udruge se zahvalio Općinskom načelniku na prijemu, čestitao na izbornoj pobjedi, te iznio programe i ideje Udruge za buduće djelovanje koje je donijela skupština. Pred Udrugom je i dalje  rad na reorganizaciji posla i usuglašavanju stavova, što bi dovelo do bolje suradnje vlasti i udruge i još veće potpore poduzećima s područja općine Žepče. Naveo je i kako je kratkoročni cilj udruge prevladati situaciju i probleme uzrokovane pandemijom, te ići sa projektima prema ministarstvima i svim međunarodnim organizacijama.

Predsjednik Udruge također smatra da je poslovnom inkubatoru potrebno vratiti punu funkciju i u tom pravcu poduzeti konkretne korake, te novim poduzetnicima omogućiti rad u prostorijama udruge.

Na ovom sastanku je dogovoreno ustupanje prostorija Gorskoj službi spašavanja Žepče, odnosno Udruga je GSS-u ustupila prostorije na korištenje, a Općina će kroz redovito godišnje sufinanciranje udruga izmirivati  svoj dio obveza prema Udruzi za korištenje prostora.