Proces cijepljenja na području općine Žepče započeo je krajem ožujka ove godine i trenutno svi oni sugrađani koji se  žele cijepiti to mogu učiniti bez najave u terminima koji se oglašavaju u lokalnim medijima.

Prema informacijama iz Doma zdravlja Žepče do sada je aplicirano 4 451 doza cjepiva. Od toga je potpuno, s dvije doze, cijepljeno 2024 osobe.

Od samog početka, cijepljenje u Žepču se odvijalo prema prioritetima propisanim od strane Federalnog ministarstva zdravstva. Na cijepljenju su angažirana dva tima. Iz ove zdravstvene ustanove ističu da imaju dovoljno ljudi za provođenje cijepljenja.“Imamo dovoljno cjepiva ali je interes za cijepljenje slab“, istaknula je direktorica dr. Ana Zlovečera Jukić.

Komercijalno testiranje brzim antigen testom moguće je uraditi u Žepču od kraja lipnja ove godine, a prijave za testiranje se vrše najavom na broj telefona 032 880 502.
Na području općine Žepče od početka pandemije do danas registrirano je 908 osoba oboljelih od Covida- 19. Od tog broja 381 osoba je oboljela u 2020. Godini a u 2021. Godini registrirana su 527 slučaja oboljelih.

Najveći broj oboljelih na području općine Žepče tijekom protekle 2020. Godine  registriran je tijekom listopada, studenog i prosinca, kako ističu iz Doma zdravlja, kada zbog nedostatka testova osobe nisu bile verificirane kao Covid- 19.

Kada je u pitanju tekuća godina, najveći broj oboljelih registriran je u ožujku, travnju i svibnju  kada je i smrtnost od Covida bila najveća.
„Na području općine Žepče ukupno je preminulo 75 osoba od Covida- 19, od toga 31 osoba u protekloj 2020. Godini i 44 u tekućoj 2021 godini“, istaknula je ravnateljica Zlovečera  Jukić.

Trenutno na području općine Žepče imamo 13 aktivnih slučajeva Covid- 19.

Na području općine Žepče u tijeku cijepljenje bez najave Astra Zeneca i Sinopharm cjepivom.