Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Kantonalni ministar zdravstva Adnan Jupić posjetio Dom zdravlja Žepče

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Kantonalni ministar zdravstva i šef Kriznog stožera ZDK zajedno s predstavnicima Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica posjetio je danas Dom zdravlja u Žepču gdje se sastao s direktoricom Anom Zlovečerom Jukić i Općinskim načelnikom Matom Zovko. Na sastanku je razgovarano o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području općine Žepče i o procesu imunizacije.

Ovom prilikom ministar Jupić je naglasio da je na području ZDK aktivno preko 60 punktova za cijepljene za što su prvenstveno zaslužni lokalni domovi zdravlja koji su se stavili na raspolaganje građanstvu kako bi se što efikasnije odgovorilo na pandemiju izazvanu korona virusom.

„Imamo dovoljan broj cjepiva i činimo sve da omogućimo našim građanima, svima onima koji su svjesni, koji se brinu o vlastitom zdravlju i zdravlju svojih najmiliji, da dođu i da se cijepe jer proces imunizacije je najbrži i najjednostavniji put da se izađe iz ove krize“ kazao je ministar Jupić.

Direktorica Doma zdravlja Žepče dr. Ana Zlovečera Jukić upoznala je goste s epidemiološkom situacijom na području općine Žepče gdje je trenutno aktivno 17 slučajeva oboljelih od COVID-a 19.

„Nismo zadovoljni odzivom građana na cijepljenje koji je u početku bio dobar, ali kako vrijeme odmiče, interes je sve manji i manji. Do sada su na području općine Žepče 3134 osobe cijepljene jednom dozom dok je dvije doze primilo 2598 građana, a 536 osoba čeka drugu dozu. Mi trenutno radimo cijepljenje od 15.00 do 17.00 sati u Domu zdravlja Žepče svakim radnim danom, a termini cijepljenja i vrsta cjepiva budu objavljeni u medijima tjedan unaprijed i još jednom apeliram na građane da se cijepe, da budu odgovorni i da zaštite sebe i svoje najmilije“ poručila je dr. Zlovečera Jukić.

Općinski načelnik Mato Zovko zahvalio je danas svim djelatnicima iz zdravstva  na svemu što su učinili i što još uvijek čine na suzbijanju pandemije korona virusa.

„Zahvaljujem svima onima koji rade na tome da suzbijamo pandemiju, da imamo što manje posljedice  i drago mi je da su domovi zdravlja uvezani sa kantonalnim ministarstvom te da svi zajedno radimo na tome da zaštite naše građane. Molim vas sve da vjerujete ljudima od struke, vjerujte liječnicima, cijepite se kako bi što  prije izašli iz ove pandemije sa što manje posljedica“ kazao je načelnik Zovko.

Podsjetimo, na području općine Žepče u tijeku je cijepljenje bez najave cjepivom Astra Zeneca i Sinopharm, a svi zainteresirani mogu se cijepiti u Domu zdravlja Žepče u vremenu od 15.00 do 17.00 sati. Također, iz Doma zdravlja pozivaju sve privredne subjekte s područja općine Žepče da se, ukoliko su zainteresirani za grupno cijepljenje svojih djelatnika, jave putem maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na broj telefona: 032/881-125, radi dogovora o terminu cijepljenja.