Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Skupština ZDŽ-e ponovo odbila Izvješće o radu Službe za zapošljavanje

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Tijekom rasprave o ovom materijalu zastupnici  su ukazivali na neregularnosti i brojne aktivnosti koje je provodio dosadašnji menadžment, a zbog kojih su bili česta tema zastupničkih diskusija, s obzirom da se u Službi, kako je rečeno, javljao mobing i selektivno stranačko zapošljavanje.

- Ova služba se već više puta našla na dnevnom redu i svaki put u njihovim izvještajima dobijemo samo sirove podatke, kojima se nabraja koliko su oni evidentirali ljudi na birou, a uopćte nema podataka o onome što bi stvarno trebala da bude ta služba, a to je Služba za posredovanje i zapošljavanje - istakao je poslanik Demokratske fronte Samir Lemeš.
 
Kaže da statistički podaci iz izvješća ne govore puno, pri čemu je potvrđeno da Služba i dalje samo evidentira nezaposlene osobe umjesto da više sudjeluje u posredovanju u zapošljavanju.  

- Mislim da u svemu ovome ima puno materijala za brojne nadležne institucije, koje bi trebale da ispitaju navode o nepravilnostima u radu u ovoj ustanovi. Nastojanja ovog saziva Skupštine da se nakon poduzetih mjera sanira stanje su vidljivi i vjerujem da se do kraja godine možemo nadati da ćemo uspjeti dovesti sve u red - istakao je dopredsjednik Skupštine ZDK-a Ivo Tadić (HDZ). 

U Službi za zapošljavanje ZDK-a uskoro slijedi izbor novih članova Upravnog i Nadzornog odbora, koji bi trebali da daju značajan doprinos uspostavljanju boljih međuljudskih odnosa u ovoj ustanovi.