Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Online nastava u ZDK produžena za još tjedan dana

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić, nakon konzultacija sa ministrom zdravstva dr. Adnanom Jupićem, donio je odluku da se i narednoga tjedna nastavi izvođenje nastave po online modelu, o čemu će tokom dana biti obaviještene sve osnovne i srednje škole na području ovog kantona.

 Potvrdio je da će Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK-a sutra razmatrati postojeće protupandemijske mjere te uputiti prijedlog mjera na usvajanje Vladi ZDK-a.

 Najavio je da će Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta narednoga tjedna sagledati modele nastavka izvođenja nastave, uzimajući u obzir obveze maturanata, odnosno učenika završnih razreda škola, prema maturskim završnim ispitima, koji bi se trebali izvoditi u školi.

 - U tom smislu ćemo naći adekvatan model kako bi oni prisustvovali u školama obrani maturskih i drugih radova - rekao je Kozlić.

 Naglasio je da se epidemiološka slika popravlja, ali da će se mjere u vezi načina izvođenja nastave popuštati postepno, kako ne bi došlo do pojave novih žarišta.

 - Zdravlje učenika i osoblja zaposlenog u školama je na prvom mjestu i time se rukovode Krizni štab ZDK i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport - rekao je Kozlić.

 

Press služba ZDK