Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, počevši od 1. lipnja ove godine, ponovo će na svojim šalterima ovjeravati zdravstvene knjižice te slati svoje osiguranike u banjsko-klimatska lječilišta - najavila je u izjavi za Fenu pomoćnica direktora te ustanove Haša Begić.

Ona je istakla kako su, u cilju zaštite zdravlja osiguranih lica i izbjegavanja gužvi, a u skladu s tadašnjim preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK, 15. ožujka ove godine donijeli odluku o obustavljanju redovne ovjere zdravstvenih legitimacija, koja je na snagu stupila 16. ožujka.

- Komisija za upućivanje u banjsko-klimatska lječilišta počinje raditi 1. lipnja i razmatrat će sve zahtjeve koje su naši osiguranici predali i ranije. Osiguranici su i u proteklom periodu, u kojima knjižice nisu ovjeravane, ostvarivali sva svoja prava, jer su ugovorne zdravstvene ustanove bile dužne primiti osigurana lica i pružiti im zdravstvene usluge - napominje Begić.

Ona dodaje da su u proteklom periodu šalteri tog zavoda radili samo ovjere za nabavku ortopedskih pomagala, evidentiranje premija zdravstvenog osiguranja (markica) i izdavanje bolesničkih listova, a komunikaciju je bilo moguće ostvariti i putem telefona, elektronskim putem (e-mail) ili da svoje podneske šalju putem pošte.

Zavod je, napominje Begić, donio odluku kako će, počevši od 15. travnja ove godine, refundirati troškove nabavke lijeka Tocilizumab za ležeće pacijente koji se od infekcije Covida-19 liječe u Kantonalnoj bolnici Zenica (KBZ) i Općoj bolnici Tešanj (OBT), o čemu su, podvlači, blagovremeno obavijestili i javnost.

- Ministarstvo zdravstva ZDK informiralo nas je 12. travnja da su KBZ (8. travnja) i OBT (12. travnja) sačinili protokole za primjenu tog lijeka u terapiji Covida-19. Tako, čim su se stvorili neophodni preduvjeti i kliničke pretpostavke, 14. travnja održana je hitna, elektronska sjednica Upravnog odbora ZZOZDK, na kojoj je i donijeta pomenuta odluka o refundaciji troškova nabavke tog lijeka. Podsjećam da smo, nakon toga, izvršili i dopunu te odluke pa smo omogućili ovim dvjema bolnicama da one, same, nabavljaju lijek te da, onda, od nas traže refundaciju troškova. Željelo se time olakšati pacijentima, kako ne bi oni, sami, po apotekama tražili lijek te čekali novac za refundaciju - ističe Begić.

Ona dodaje kako, nažalost, ne postoji mogućnost i retroaktivne refundacije troškova za nabavku ovog lijeka, koji su osiguranici kupili prije 15. travnja ove godine.