Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Krizni stožer ZDK predlaže da se publika vrati na sportska natjecanja

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ministar zdravstva i predsjednik Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Adnan Jupić rekao je jučer nakon sjednice Kriznog stožera da je epidemiološka situacija u ovom kantonu još nepovoljna, ali uz znatno poboljšanje svih općih parametara.

Od 12. do 18. svibnja prijavljeno je 55 novih slučajeva, ili 11 na 100.000 stanovnika, dok se na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica i Općoj bolnici Tešanj nalazi 76 Covid pozitivnih pacijenata.

Jupić je naglasio da će zbog toga Krizni stožer predložiti popuštanje donijeti restriktivnih mjera koje su bile neophodne i sa minimalnim štetama za privredu doprinijele boljoj epidemiološkoj situaciji.

Rekao da je Krizni stožer uputio inicijativu Kriznom stožeru Federacije BiH da se dozvoli ograničeno prisustvo publike na sportskim natjecanjima.

- Mislimo da su se stvorili uvjeti za to i da uz poštivanje epidemioloških mjera treba najozbiljnije razmisliti o povratku publike, na početku u ograničenom broju, a ja se nadam vrlo brzo i u kompletnom broju - rekao je Jupić.

Naglasio je da se proces imunizacije odvija dobro i da je do sada dato 17.000 doza vakcina.

Paralelno s masovnom imunizacijom stanovništva u toku je imunizacija medijskih radnika i policije, koji su odlukom Kriznog stožera uvršteni među prioritete za cijepljenje.

Načelnik Sektora uniformirane policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Adis Imamović zahvalio je Kriznom stožeru i Ministarstvu zdravstva ZDK što su omogućili cijepljenje službenika policije i što se isto odvija bez poteškoća.

Naveo je da je od 668 službenika policije koji su se izjasnili za cijepljenje do sada u lokalnim domovima zdravlja cijepljeno njih 403., priopćeno je iz Press-službe ZDK.