Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Autoceste FBiH i ŠPD ZDK potpisali sporazum o sječi i izvozu šume na trasama autoputa

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Izvršni direktor za projektiranje JP "Autoceste FBiH" Ešref Džafić i direktor JP "Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona" d.o.o. Zavidovići Jasmin Devedžić potpisali su u Zenici, na sastanku u sjedištu Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK, sporazum o ustupanju i preuzimanju poslova sječe i izvozu drvnih sortimenata.

 Prema riječima ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirsada Hadžića, sporazumom se omogućuje nesmetano izvođenje radova na izgradnji dionica autoputa na Koridoru 5C na trasama koje prolaze kroz državne šume u ovom kantonu.

 - Izgradnja autoputa je za nas vrlo važan projekat, jer će povezati jug i sjever našeg kanton a time omogućiti kvalitetnu komunikaciju i dodatni razvoj privrede. Moramo omogućiti nesmetanu izgradnju novih dionica, a ovaj sporazum potvrđuje posvećenost Vlade tom projektu - rekao je Hadžić.

 Sastanku su prisustvovali Ahmed Mušija, šef projekta JP "Autoceste FBiH" za dionicu Ponirak-Vraca, izvršni direktor za tehničke poslove JP ŠPD ZDK Smail Đonlagić te rukovoditelj PJ Zenica Mirsad Čivić.

 

Press služba ZDK